1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές μίλησε στον...

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές μίλησε στον Alpha Κύπρου ο Παναγιώτης Σοφοκλέους

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές μίλησε στον Alpha Κύπρου ο Παναγιώτης Σοφοκλέους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις συνέπειες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στη Λεμεσό περιέγραφε η Κάτια Σάββα στην καθημερινή εκπομπή “Alpha Ενημέρωση” του Alpha Κύπρου, διερωτώμενη για το τι συμβαίνει με τις ασφαλιστικές καλύψεις από φυσικές καταστροφές. Ο Παναγιώτης Σοφοκλέους ιδρυτής του Insurance Media Lab και δημιουργός του Cyprus Insurance News καλεσμένος στην εκπομπή, έριξε φως σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις από φυσικές καταστροφές, με αφορμή τον ανεμοστρόβιλο της 14ης Φεβρουαρίου.

Η κ. Σάββα περιέγραψε περιστατικό ενός οδηγού ταξί, ο οποίος την ώρα του ανεμοστρόβιλου κινείτο στον αυτοκινητόδρομο και διάφορα αντικείμενα και σίδερα έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο καταστρέφοντάς το και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ο κ. Σοφοκλέους εξήγησε αναλυτικά στην εκπομπή τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση του οδηγού ταξί πιο πάνω, η ασφαλιστική δε θα αποζημιώσει κάτι διότι η ασφαλιστική κάλυψη που είχε το εν λόγω πρόσωπο ήταν ασφάλιση έναντι τρίτου, όπως λέχθηκε στην εκπομπή.

Ο οδηγός θα μπορούσε να λάβει αποζημίωση στην περίπτωση που στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του είχε συμπεριλάβει την κάλυψη για φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Σοφοκλέους διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η κάλυψη από φυσικές καταστροφές μπορεί να προστεθεί σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι ο ασφαλισμένος να επιλέξει ως επιπρόσθετο ωφέλημα στο συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου του, την κάλυψη για Φυσικές Καταστροφές αφού όπως είπε συνήθως στο πιο απλό σχέδιο περιεκτικής ασφάλισης που παρέχεται από τις ασφαλιστικές δεν περιλαμβάνεται αυτή η κάλυψη. Ωστόσο, συνήθως οι εταιρείες έχουν ακόμη ένα πιο περιεκτικό σχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες καλύψεις αναφορικά με το αυτοκίνητο, κάτι που φυσικά συμπεριλαμβάνει και την κάλυψη από ζημιά που προκαλείται από φυσικά φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Επιπλέον, τόνισε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στη διαδικασία διερεύνησης της αποζημίωσης, ακολουθούν τις βασικές αρχές στην ασφάλιση που αφορούν την έρευνα της γενεσιουργού αιτίας της ζημίας. Τη στιγμή που μια ζημιά προκλήθηκε στο αυτοκίνητο από φυσικά φαινόμενα και ο ιδιοκτήτης έχει μεριμνήσει για τέτοια κάλυψη, τότε η ασφαλιστική του θα καλύψει την εν λόγω ζημιά.

Ο κ. Σοφοκλέους υπογράμμισε τη σημαντικότητα που έχει ένας καταναλωτής να λαμβάνει τη σωστή ενημέρωση από την ασφαλιστική του εταιρεία ή τον ασφαλιστικό σύμβουλο για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις των συμβολαίων και να είναι βέβαιος ότι θα καλυφθεί για αυτά που έχει πληρώσει.

Στο θέμα που έθιξε η κ. Σάββα σχετικά με το ασφάλιστρο που χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για μια τέτοια ασφάλιση, ο κ. Σοφοκλέους τόνισε ότι η τιμή του καθορίζεται από την αξία του αυτοκινήτου και κινείται αναλογικά, δηλαδή όσο μικρότερη είναι η αξία του αυτοκινήτου, τόσο μικρότερο και το κόστος του ασφάλιστρου.

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν υπάρχει σχετική κάλυψη για την ασφάλιση κατοικίας, ο δημιουργός του Cyprus Insurance News απάντησε θετικά και ανέφερε σχετικά παραδείγματα καλύψεων που προσφέρει ο κλάδος.

Επιστρέφοντας στην ασφάλιση του αυτοκινήτου, ο κ. Σοφοκλέους έκλεισε την παρουσία του στην εκπομπή, τονίζοντας τη σημαντικότητά που αυτή έχει, καθώς ο βασικός κορμός που έτσι κι αλλιώς καλύπτει αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας, που είναι τα ατυχήματα και οι τυχαίες ζημιές στο όχημα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Δείτε πιο κάτω ολόκληρη τη συζήτηση στην εκπομπή “Alpha Ενημέρωση”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.