1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Ελάχιστα μειωμένος ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών

Ελάχιστα μειωμένος ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών

Ελάχιστα μειωμένος ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση του Δείκτη Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών. Ο μηνιαίος Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών δείχνει την εξέλιξη του κόστους των υλικών που υφίσταται ο εργολάβος.

Ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Φεβρουάριο 2024 ανήλθε στις 116,95 μονάδες (με βάση 2021=100), σημειώνοντας μείωση της τάξης του 0,06% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε μείωση 2,21%.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν μειώσεις στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (-0,73%) και στα μεταλλικά προϊόντα (-8,00%), ενώ αυξήσεις σημειώθηκαν στα ορυκτά (1,22%), στα προϊόντα ορυκτών (0,54%) και στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (0,35%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, ο δείκτης σημείωσε μείωση της τάξης του 2,23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.