1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Εκπαιδεύτηκαν στους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς!...

Εκπαιδεύτηκαν στους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς! Άκρως πετυχημένη η εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΑΕΚ!

Εκπαιδεύτηκαν στους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς! Άκρως πετυχημένη η εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΑΕΚ!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μεγάλο ενδιαφέρον από στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών συγκέντρωσε η Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργάνωσε χθες Τρίτη 04 Απριλίου 2023, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ).

Θέμα της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών κυρίως αρμόδια για θέματα απαιτήσεων, ήταν οι Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας (Θεσμοί) που μπαίνουν σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εισηγητές του εκπαιδευτικού μέρους της ημερίδας ήταν εκπρόσωποι του Forum of Insurance Lawyers. Συγκεκριμένα, το θέμα της ημερίδας ανέπτυξαν οι Μιχάλης Φιλίππου από το δικηγορικό γραφείο Haviaras & Philippou L.L.C., Νικόλας Κυριακίδης από το δικηγορικό γραφείο Harris Kyriakides L.L.C. και Αυγερινός Χαρτσιώτης από το γραφείο Marios Hartsiotis & Co L.L.C.        

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Ανδρέας Αθανασιάδης αφού ευχαρίστησε του ομιλητές, εξέφρασε τη χαρά του που τόσα στελέχη της βιομηχανίας μαζεύτηκαν μαζί όχι για κάποια εθιμοτυπική εκδήλωση αυτή τη φορά αλλά για να επιμορφωθούν σε ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι συγκεκριμένοι κανονισμοί θα βοηθήσουν τις εταιρείες και τη βιομηχανία γενικότερα να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη δυσκολία που ονομάζεται δικαστικό σύστημα στην Κύπρο αλλά και ότι όσοι έδωσαν το παρών τους στην ημερίδα αυτή θα βγουν σοφότεροι στο τέλος της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι η μόνη σταθερά που υπάρχει στην ασφαλιστική βιομηχανία είναι η αλλαγή αφού συνεχώς προκύπτουν αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο είτε αυτό είναι η ασφαλιστική νομοθεσία, είτε οι νομοθεσίες που έχουν σχέση με τις συγκοινωνίες είτε άλλες. Τόνισε ότι μέσα από την ευελιξία που χαρακτηρίζει την ασφαλιστική βιομηχανία αλλά και τη σύνθεση των ανθρώπων της με διαφορετικές δεξιότητες, αυτή καταφέρνει να αντεπεξέρχεται στις συνεχείς αλλαγές.

Κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος της ημερίδας, ο κ. Μιχάλης Φιλίππου ευχαρίστησε εκ μέρους του Φόρουμ τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για την πρόσκληση, τη φιλοξενία αλλά και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει από τη πρώτη στιγμή για την υποστήριξη του φόρουμ.

Όπως είπε, το Forum of Insurance Lawyers ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 με αφορμή ενασχόληση τους στον τομέα του ασφαλιστικού δικαίου όπου είχαν εντοπίσει αριθμό ζητημάτων τα οποία αισθανθήκαν ότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Επιδίωξη είναι η επιμόρφωση, η ενημέρωση και η συνεργασία των μελών του σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση υποθέσεων στον ασφαλιστικό τομέα και προοδευτικά η προώθηση ιδεών που σκοπό έχουν τη βέλτιστη πρακτική σε υποθέσεις που αφορούν τον ασφαλιστικό τομέα αλλά και εισηγήσεις για βελτίωση των προνοιών σχετικών νομοθετημάτων που επηρεάζουν επαγγελματικά τον τομέα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικές αποδόσεις στα επενδυτικά ταμεία τον Ιανουάριο του 2024

Σε αυτά τα πλαίσια, είπε ο κ. Φιλίππου, έχουν επιδιώξει και πετύχει τη διεύρυνση της συνεργασίας τους με άλλους διεθνείς οργανισμούς ενώ ο Παγκύπριος δικηγορικός σύλλογος έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του Φόρουμ ως επιτροπή η οποία συμμετέχει σε ζητήματα ασφαλιστικού δικαίου το οποίο θα προωθήσει περεταίρω τις δραστηριότητες που θέλουν να πετύχουν.

Προσπάθεια της συγκεκριμένης ημερίδας είπε ο κ. Φιλίππου,  είναι η προσπάθεια μιας πρώτης ανάγνωσης των θεσμών της πολιτικής δικονομίας η οποία επηρεάζει τις απαιτήσεις που αφορούν σε σωματικές βλάβες και όχι μόνο και πρόκειται να θεσπιστούν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας περιλάμβανε τη γενική περιγραφή των θεσμών που αφορούν και επηρεάζουν την ασφαλιστική βιομηχανία αλλά ενώ ακολούθησε η περιγραφή και η επεξήγηση των σχετικών πρωτοκόλλων, μερών και τύπων. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους ενώ στο δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης ήταν ένα πρακτικό εργαστήρι όπου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και μελέτησαν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σενάρια όπου χρειάστηκε να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν στο πρώτο μέρος του συνεδρίου.

Της εκπαιδευτικής ημερίδας ακολούθησε Κοκτέιλ όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το θέμα.

Δείτε πιο κάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την κάμερα του Cyprus Insurance News.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.