1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Είναι τα «Δελτία Τύπου» καλή λύση για το ασφαλιστικό μου γραφείο;...

Είναι τα «Δελτία Τύπου» καλή λύση για το ασφαλιστικό μου γραφείο; Σου εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Είναι τα «Δελτία Τύπου» καλή λύση για το ασφαλιστικό μου γραφείο; Σου εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί στη σημερινή εποχή του Tik-Tok, του Instagram και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί επαγγελματίες να θεωρούν ότι τα «Δελτία Τύπου» είναι πλέον ξεπερασμένα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσει κάποιος χρόνο ή χρήμα για αυτά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

Τί είναι ένα «Δελτίο Τύπου»;

Ένα Δελτίο Τύπου, είναι μία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους ενός οργανισμού που αφορά συνήθως  κάτι επίκαιρο ή σημαντικό που συμβαίνει στην επιχείρηση. Σκοπός ενός «Δελτίου Τύπου» είναι να αποσταλεί στα μέσα ενημέρωσης (κλαδικά, γενικής θεματολογίας, διαδικτυακά, έντυπα, κ.α.) και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένας οργανισμός εκδίδει ένα «Δελτίο Τύπου» είναι οι εξής:

  • Αρχή Δραστηριοτήτων: Το ξεκίνημα των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης είναι και η στιγμή που θα πρέπει να επικοινωνήσει για πρώτη φορά με το ευρύ κοινό. Δεν υπάρχει πιο επίσημος τρόπος να το κάνετε από τη δημοσίευση ενός «Δελτίου Τύπου». Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση θα ενημερώσει τόσο για την έναρξη των δραστηριοτήτων της όσο και για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της.
  • Εγκαίνια Γραφείων: Εάν η επιχείρηση σας είναι χρόνια στην αγορά και απλά εγκαινιάζει ένα νέο γραφείο ή έχετε ανακαινίσει ένα υφιστάμενο, είναι ακόμη μία καλή ευκαιρία για να ενημερώσετε τα μέσα ενημέρωσης.
  • Βραβεύσεις: Οι βραβεύσεις είναι ένα σημαντικό γεγονός για κάθε επιχείρηση. Είναι η αναγνώριση των προσπαθειών σας και μια τέλεια ευκαιρία να επικοινωνήσετε με το ευρύ κοινό και να πείτε τη δική σας ιστορία.
  • Εκδηλώσεις: Πέραν των εγκαινίων που είπαμε πιο πάνω, η οποιαδήποτε εκδήλωση αποτελεί μία καλή αφορμή για περεταίρω επικοινωνία με το κοινό σας. Εκδηλώσεις όπως cocktail parties για τους συνεργάτες σας, σεμινάρια και άλλα, είναι ευκαιρίες για να επικοινωνήσετε με τους υφιστάμενους και δυνητικούς σας πελάτες.
  • Νέα Προϊόντα/Υπηρεσίες: Λανσάρετε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία; Χρησιμοποιήστε ένα «Δελτίου Τύπου»για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία.
  • Διαχείριση Κρίσεων: Την περίοδο της πανδημίας είδαμε πολλές μεγάλες εταιρείες να ενημερώνουν με δελτία τύπου το κοινό για τις ενέργειες που έκαναν για προστασία του προσωπικού τους, των πελατών τους αλλά και για την απρόσκοπτη (όσο γινόταν) λειτουργία της επιχείρησης.

Είναι τα Δελτία Τύπου μία σωστή ενέργεια για τα ασφαλιστικά γραφεία;

Στο Cyprus Insurance News από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας δημοσιεύουμε εντελώς δωρεάν όλα τα Δελτία Τύπου που μας αποστέλλουν Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ασφαλιστικά Γραφεία και άλλοι επαγγελματίες με συνάφεια προς τον ασφαλιστικό κλάδο.

Η παρατήρηση μας στον σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας του Cyprus Insurance News, είναι ότι στη πλειοψηφία τους τα Δελτία Τύπου αφορούν τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ελάχιστα πιο μικρές εταιρείες ή ασφαλιστικά γραφεία.

Γιατί πρέπει να δημοσιεύετε Δελτία Τύπου; Σας παραθέτουμε 3 απλούς λόγους:

  • Αυξάνει το κύρος σας

Ένα «Δελτίο Τύπου» έχει διαφορετικό βάρος στην εικόνα της επιχείρησης σας σε σχέση με ένα λιτό κείμενο 3 γραμμών σε μία ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ταυτόχρονα μέσα από το «Δελτίο Τύπου» έχετε την ευκαιρία να πείτε περισσότερα λόγια για την επιχείρηση σας και τις υπηρεσίες σας σε σύγκριση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, το να μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σε ένα έγκριτό μέσο, δημιουργεί θετική εικόνα στους υφιστάμενους και μελλοντικούς σας πελάτες.

  • Δημιουργείτε σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η τακτική αποστολή δελτίων τύπου στα μέσα ενημέρωσης είναι μία καλή αφορμή για να αναπτύξετε περεταίρω τις σχέσεις σας με τον τύπο. Η δημιουργία σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να αυξήσει την προβολή σας και μερικές φορές χωρίς κόστος.

  • Αυξάνει την επισκεψιμότητα στη δική σας ιστοσελίδα

Ως αποτέλεσμα της πιο ευρείας αναγνώρισης που θα τύχετε μέσω των δελτίων τύπου, είναι πιθανών οι καταναλωτές να ψάξουν για εσάς και εάν έχετε μία σωστά δομημένη ιστοσελίδα αυτό να μεταφραστεί σε επισκέψεις. Επίσης εάν πράγματι έχετε ιστοσελίδα, θα πρέπει τα Δελτία Τύπου να τα δημοσιεύετε και εκεί έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις δημοσιεύσεις στις αναρτήσεις σας στα δικά σας μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Εάν επιθυμητέ να ξεκινήσετε τη σύνταξη Δελτίων Τύπου για την επιχείρηση σας και χρειάζεστε υποστήριξη, είμαστε εδώ για εσάς.

Ως μέρος των ολοκληρωμένων της υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες του κλάδου, η ομάδα του Cyprus Insurance News μπορεί να σας προσφέρει υποστήριξη αναλαμβάνοντας τη σύνταξη των Δελτίων Τύπου για εσάς και τη δημοσίευση τους στην ιστοσελίδα μας. Παράλληλα σας παραδίδουμε επίσημο αρχείο για να μπορέσετε να στείλετε το Δελτίο Τύπου και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 70070888 καθώς και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.