1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Δικάστηκε η υπόθεση με ασφαλιστική απάτη “μαμούθ” σε βάρος της Εθνικής...

Δικάστηκε η υπόθεση με ασφαλιστική απάτη “μαμούθ” σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικάστηκε η υπόθεση με ασφαλιστική απάτη “μαμούθ” σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων , από τους 16 συνολικά, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, την Παρασκευή, στην εκδίκαση υπόθεσης με εικονικές αποζημιώσεις σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μεταξύ των κατηγορούμενων στην υπόθεση ήταν υπάλληλοι της εταιρίας, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, εξωτερικοί συνεργάτες και άλλοι.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι 13 για πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες,  κατά περίπτωση ενώ ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη τριών κατηγορουμένων  που κατηγορούνται για πλημμελήματα, λόγω παραγραφής.

Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν σε δίκη  καθώς  προέκυψε η εμπλοκή τους  σε ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Το ύψος της ζημιάς  υπολογίστηκε σε 1,8 εκατ. ευρώ που προκλήθηκε σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 335.000 ευρώ για αποζημιώσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Από  την έρευνα προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 τα μέλη του κυκλώματος προχώρησαν  σε έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδών γνωματεύσεων, που αφορούσαν ανύπαρκτες ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, αποσπώντας από την εταιρεία χρήματα για εικονικές αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα απάτη με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα - Δείτε φωτογραφία
Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.