1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Insurance TV
  6. »
  7. Δείτε ξανά το χθεσινό Insurance Talks Live και μάθετε όλες τις...

Δείτε ξανά το χθεσινό Insurance Talks Live και μάθετε όλες τις εξελίξεις για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στην Ευρώπη!

Δείτε ξανά το χθεσινό Insurance Talks Live και μάθετε όλες τις εξελίξεις για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στην Ευρώπη!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις συζητήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και αφορούν τον Ασφαλιστικό Κλάδο είχε στο επίκεντρο του το 14ο επεισόδιο της εκπομπής Insurance Talks Live.

Σε αυτή την εκπομπή φιλοξενήσαμε αρχικά τον Στέφανο Σοφρωνίου, Head of Legal, Economics and Conduct of Business του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), όπου συζητήσαμε όλα όσα απασχολούν σήμερα τον ασφαλιστικό κλάδο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και συζητούνται στην Insurance Europe την Ευρωπαϊκή Ένωση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Μεταξύ άλλων με τον κ. Σοφρωνίου συζητήσαμε για την αναθεώρηση του Solvency II, τις συζητήσεις για τα επενδυτικά προιόντα και την πρόταση για απαγόρευση των προμηθειών αλλά και θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα Συνταξιοδοτικά Προιόντα PEP.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, φιλοξενούμενη ήταν η Μαρία Καπαρή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) όπου και συζητήσαμε για όλα όσα απασχολούν τους διαμεσολαβητές στην Ευρώπη και συζητούνται στον BIPAR που αποτελεί τον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Με την κ. Καπαρή μιλήσαμε επίσης για το θέμα της απαγόρευσης των προμηθειών την διανομή των επενδυτικών προιόντων ενώ τονίσαμε τον ακόμη πιο σημαντικό ρόλο που έχει σήμερα ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Μιλήσαμε ακόμη για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η κυβερνοασφάλεια και πως μπορούν οι διαμεσολαβητές να συμβάλουν στην διάδοση των λύσεων που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχονται τα Insurance Shorts με πλούσιο περιεχόμενο

Η εκπομπή μεταδιδόταν όπως πάντα ζωντανά από το κανάλι του Cyprus Insurance WEBTV στο Youtube καθώς και από την σελίδα του Cyprus Insurance News σε Facebook και Linkedin.

Κάντε Subscribe στο κανάλι μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα όσα ενδιαφέροντα για την ασφάλιση ετοιμάζουμε.

Δείτε πιο κάτω την εκπομπή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.