1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. CyberCube: Περισσότεροι αντασφαλιστές με ουσιαστική ικανότητα αντασφάλισης στον κυβερνοχώρο το 2024

CyberCube: Περισσότεροι αντασφαλιστές με ουσιαστική ικανότητα αντασφάλισης στον κυβερνοχώρο το 2024

CyberCube: Περισσότεροι αντασφαλιστές με ουσιαστική ικανότητα αντασφάλισης στον κυβερνοχώρο το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο να είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γραμμές ασφαλιστικής κάλυψης που αναδύθηκαν, εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραδοσιακών αντασφαλιστών που δεν έχουν ακόμη δει τον κυβερνοχώρο ως βασικό τομέα ανάπτυξης για αυτούς, μέχρι πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον Pascal Millaire, Διευθύνοντα Σύμβουλο της CyberCube, λέγεται ότι υπάρχουν τρεις παράγοντες που οδηγούν στην πρόβλεψη ότι οι πιο παραδοσιακοί αντασφαλιστικοί οργανισμοί θα αρχίσουν να προσφέρουν σημαντική ικανότητα αντασφάλισης στον κυβερνοχώρο το 2024.

Στην έκθεση Cyber Predictions της εταιρείας για το 2024, ο Millaire τόνισε πώς η μοντελοποίηση των αναλύσεων ασφάλισης στον κυβερνοχώρο έχει ωριμάσει σημαντικά.

Μετά την κυκλοφορία του Portfolio Manager Version 5 από την CyberCube νωρίτερα φέτος, ο Millaire σημείωσε ότι η επιχείρηση είχε πολλά χρόνια επανάληψης στη μοντελοποίηση του κινδύνου καταστροφών στον κυβερνοχώρο και περισσότερη συναίνεση από ποτέ σχετικά με τα σενάρια που έχουν σημασία.

Επιπλέον, μια ανάλυση του 94% των πραγματικών συστημικών γεγονότων και παρ’ ολίγον ατυχημάτων τα τελευταία τρία χρόνια δείχνει υψηλή ή μεσαία προσαρμογή στον κατάλογο CyberCube.

Ωστόσο, όταν αυτό συνδυάζεται με το μοντέλο ζημιών φθοράς της CyberCube που απέχει 1% από τα ποσοστά κατάθεσης της Εθνικής Ένωσης Ασφαλιστικών Επιτρόπων (NAIC), η μοντελοποίηση στον κυβερνοχώρο λέγεται ότι βρίσκεται σε στάδιο που «εμπνέει εμπιστοσύνη μεταξύ των αντασφαλιστών, σε μια εποχή που πολλά μοντέλα nat cat αμφισβητούνται βαθιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί οι επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονται και o Ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή!

Ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί στην πρόβλεψη είναι ότι τα νέα εργαλεία λέγεται ότι επιτρέπουν στους αντασφαλιστές να κατανοήσουν καλύτερα την ποιότητα των διαφόρων χαρτοφυλακίων.

Τρίτον, ο Millaire τόνισε ότι είναι «όλο και πιο σαφές ότι ο κυβερνοχώρος είναι ένας κίνδυνος που είναι πολύ μεγάλος για να αγνοηθεί».

Με περισσότερες συσκευές, δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη στο διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) να αναπτύσσονται σε περισσότερους τομείς, είναι πολύ σαφές ότι ο κυβερνοχώρος αναδιαμορφώνει τη φύση των κινδύνων στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Millaire σημειώνει ότι καθώς οι αντασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν τις παραδοσιακές γραμμές ασφάλισης που μεταμορφώνονται από τον κίνδυνο που συνδέεται με το διαδίκτυο, καθώς και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πλούσια νέα γραμμή ασφάλισης, οι οργανισμοί που δίσταζαν να εξερευνήσουν τα νερά του κυβερνοχώρου θα βλέπουν όλο και περισσότερο την επιτακτική ανάγκη να το πράξουν.

Τέλος, ο Millaire εξηγεί ότι καθώς οι νέοι αντασφαλιστές αρχίζουν να προσφέρουν στον κυβερνοχώρο με ουσιαστικούς τρόπους για πρώτη φορά το 2024.

«Με την πάροδο του χρόνου, το 2024 θα θέσει τις βάσεις για μελλοντική αύξηση του κεφαλαίου, υποστηρίζοντας το μέλλον αυτού που θα μπορούσε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες γραμμές αντασφάλισης P&C».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.