1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Χαμηλή ρευστότητα προβλέπει το 74% των ασφαλιστικών εταιρειών τους επόμενους 18...

Χαμηλή ρευστότητα προβλέπει το 74% των ασφαλιστικών εταιρειών τους επόμενους 18 μήνες!

Χαμηλή ρευστότητα προβλέπει το 74% των ασφαλιστικών εταιρειών τους επόμενους 18 μήνες!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ιδιωτικές αγορές και οι υποδομές αποκτούν γοητεία για τους συντηρητικούς επενδυτές μετά την άνοδο του πληθωρισμού

Οι ασφαλιστικές εταιρείες τη δεδομένη χρονική στιγμή καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις σε σχέση με τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων bfinance.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα επισημαίνει ότι το 74% των ασφαλιστικών εταιρειών προβλέπει ότι τα χαρτοφυλάκια του θα είναι λιγότερο ρευστά τους επόμενους 18 μήνες. Ορισμένοι φοβούνται ότι σε περίπτωση κλονισμού της αγοράς στο μέλλον, θα οδηγηθούμε σε νέες εξαγορές, ενώ θα ενισχυθούν οι επενδύσεις σε πιο ρευστοποιήσιμες δημόσιες αγορές. «Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη ρευστότητας για τις δημόσιες μετοχές και να προκαλέσει ακόμη πιο σοβαρές μελλοντικές διορθώσεις στην αγορά», δήλωσε ο Tancredi Cordero, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του investment advisory boutique Kuros Associates.

Βάσει των νέων δεδομένων που φέρει η αύξηση του πληθωρισμού η ασφαλιστική αγορά, αναμορφώνοντας τους στόχους και τις πολιτικές της, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επενδύσει τους επόμενους 18 μήνες σε άγνωστες έως τώρα κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως το χρέος αναδυόμενων αγορών και το ιδιωτικό χρέος, σχεδιάζοντας παράλληλα μειώσεις στις κατανομές σταθερού εισοδήματος, ενώ το 59% σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων του σε τομείς ESG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Η επιθυμία για ρίσκο οφείλεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια που έχουν δημιουργήσει ένα απαιτητικό περιβάλλον απόδοσης μεταξύ των παραδοσιακών κατανομών σταθερού εισοδήματος, γεγονός που παρακινεί στις ασφαλιστικές εταιρείες να είναι πιο πρόθυμες να επενδύσουν σε λιγότερο παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα το 60% αναμένει να προσθέσει περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στα χαρτοφυλάκιά του τους επόμενους 18 μήνες.

Παράλληλα, το 49% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για τις επενδυτικές επιλογές του. Έκτοτε, το 68% των ερωτηθέντων αύξησε τις κατανομές του σε εναλλακτικές επενδύσεις, ενώ το 79% αναμένει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε εναλλακτικούς τομείς τους επόμενους 18 μήνες.

Ο Alban de Mailly Nesle, οικονομικός διευθυντής του ομίλου της Axa, δήλωσε ότι η ασφαλιστική εταιρεία είχε θέσει το 2018 στόχο να διαθέσει το 25% του χαρτοφυλακίου της σε εναλλακτικές λύσεις έως το 2023. «Παρέχουν πολύ υψηλότερη κερδοφορία σε ένα πλαίσιο χαμηλής πιστωτικής διαφοράς και ισχυρή ανθεκτικότητα σε δύσκολα οικονομικά πλαίσια και κρίση σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ιδιωτικά κεφάλαια.

Πηγή: insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.