1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνική Ασφάλιση
  6. »
  7. Aύξηση συντάξεων από 1η Ιουλίου

Aύξηση συντάξεων από 1η Ιουλίου

Aύξηση συντάξεων από 1η Ιουλίου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε αύξηση των συντάξεων στο ποσοστό αύξησης του μέσου όρου του δείκτη τιμών καταναλωτή το προηγούμενο εξάμηνο, προχωρούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωνση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με τη νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ύψος των συντάξεων αυξάνεται από την 1η Ιουλίου κάθε έτους, κατά το ποσοστό αύξησης του μέσου όρου του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, σε σύγκριση με το μέσο όρο του δείκτη αυτού κατά το τελευταίο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Αν το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο του 1% δεν χορηγείται οποιαδήποτε αύξηση.

Το ποσοστό αύξησης του μέσου όρου του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με το μέσο όρο του δεύτερου εξαμήνου του 2021 σημείωσε αύξηση 4,2%, δηλαδή ποσοστό ψηλότερο του 1%.

Με βάση τα πιο πάνω, θα χορηγηθεί αύξηση στις υφιστάμενες βασικές και συμπληρωματικές συντάξεις και στην Κοινωνική σύνταξη από 1.7.2022 κατά 4,2%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.