1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αύξηση 7,4% στα ασφάλιστρα αντασφάλισης το πρώτο εξάμηνο του 2023

Αύξηση 7,4% στα ασφάλιστρα αντασφάλισης το πρώτο εξάμηνο του 2023

Αύξηση 7,4% στα ασφάλιστρα αντασφάλισης το πρώτο εξάμηνο του 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι τα καθαρά ασφάλιστρα αναασφάλισης αυξήθηκαν κατά 7,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, φτάνοντας τα 77,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το σύνολο των ασφαλίστρων για τους πρώτους 6 μήνες του χρόνου Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως:

  • Η αύξηση των φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα, οι οποίες οδήγησαν σε υψηλότερες απαιτήσεις για αντασφάλιση.
  • Η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία οδήγησε σε αύξηση των κινδύνων για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.
  • Η αύξηση της διεθνούς διαπλοκής, η οποία οδήγησε σε μεγαλύτερη ανάγκη για αντασφάλιση για να καλυφθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με διεθνείς δραστηριότητες.

Η αύξηση των καθαρών ασφαλίστρων αναασφάλισης αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, καθώς οι παράγοντες που την οδήγησαν παραμένουν σε ισχύ.

Σύμφωνα με την έκθεση της Fitch που βασίστηκε στα αποτελέσματα 18 μη-ζωικών αντασφαλιστών, τα καθαρά ασφάλιστρα αναασφάλισης αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% συνολικά το 2023. Η αύξηση αναμένεται να είναι υψηλότερη στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι κίνδυνοι αυξάνονται ταχύτερα.

Η αύξηση των καθαρών ασφαλίστρων αναασφάλισης αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τις αντασφαλιστικές εταιρείες, καθώς τους επιτρέπει να αυξήσουν τα έσοδά τους ενώ είναι σημαντική και για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, καθώς τους επιτρέπει να συνεχίζουν να εξασφαλίζουν προστασία από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του 2023 για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.