1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Αυξήσεις δίχως τέλος – Συνεχίζει να καλπάζει ο πληθωρισμός!

Αυξήσεις δίχως τέλος – Συνεχίζει να καλπάζει ο πληθωρισμός!

Αυξήσεις δίχως τέλος – Συνεχίζει να καλπάζει ο πληθωρισμός!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2022 αυξήθηκε κατά 6,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, σημειώθηκε αύξηση 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (17,2%), Μεταφορές (10,0%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (10,0%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές. (Πίνακας 1)

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (8,5%). (Πίνακας 1)

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (14,9%) και Μεταφορές (10,7%). (Πίνακας 1)

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Μάρτιο του 2021 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 28,3% και 4,7% αντίστοιχα. (Πίνακας 2)

plithorismos-martios22-1
plithorismos-martios22-2

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.