1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυξημένο κατά 7-8% το κόστος επιδιόρθωσης οχημάτων λόγο πληθωρισμού. Τι θα...

Αυξημένο κατά 7-8% το κόστος επιδιόρθωσης οχημάτων λόγο πληθωρισμού. Τι θα κάνουν οι εταιρείες;

Αυξημένο κατά 7-8% το κόστος επιδιόρθωσης οχημάτων λόγο πληθωρισμού. Τι θα κάνουν οι εταιρείες;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι πληθωριστικές τάσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας του τελευταίους μήνες είναι κάτι που μονοπωλεί τις συζητήσεις για το μέλλον της οικονομίας με την κατάσταση να άρχισε ήδη για γίνετε ακόμη πιο δύσκολη λόγο του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που οι Ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν ενάντια στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: «Λάμπρος Παπασάββας: Η εξειδίκευση και η τεχνολογία σύμμαχός μας για γρήγορη και δίκαιη διαχείριση απαιτήσεων!»

Ο ασφαλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσε να μείνει, όπως είναι φυσικό, ανεπηρέαστος. Ένας από τους κλάδους της ασφαλιστικής βιομηχανίας που επηρεάστηκε είναι αυτός των μηχανοκίνητων οχημάτων.

Πέραν της μείωσης των εγγραφών νέων οχημάτων που φυσιολογικά επηρεάζει τις πωλήσεις, οι εταιρείες είδαν το κόστος των επιδιορθώσεων να αυξάνετε λόγο της αύξησης των υλικών.

Όπως μας ανάφερε στην πρόσφατη του συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News ο κ. Λάμπρος Παπασάββας, διευθύνων σύμβουλος της «Lambros Papasavvas & Co LTD – KKERS Claims Services», σε επίπεδο υλικών,  η αύξηση που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες είναι της τάξης του 15% με 20%, ποσοστό που στο συνολικό κόστος των επιδιορθώσεων, όταν προστεθούν και τα εργατικά, αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 7-8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερά αυξημένος ο πληθωρισμός και τον Μάρτιο

Και το ερώτημα που μπαίνει είναι μέχρι πόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι σε θέση να απορροφούν αυτό το αυξημένο κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, «λόγω αυτών των αυξήσεων τα επόμενα χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα ασφάλιστρά τους, γεγονός που μπορεί στον απλό κόσμο να μην αρέσει αλλά αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας που λαμβάνουν στο επίπεδο των απαιτήσεων.»

Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, στην Κύπρο, έχουμε πολύ χαμηλές τιμές στην ασφάλιση αυτοκινήτου σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ο κ.Παπασάββας συμπλήρωσε ότι «με πιο ψηλά ασφάλιστρα και περισσότερο περιθώριο κερδοφορίας, οι εταιρείες θα είναι σε καλύτερη θέση στην προσπάθειά τους για γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.