1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αθλητισμος
  6. »
  7. Ασφαλιστική αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ή καριέρα στο NBA καλείται να επιλέξει...

Ασφαλιστική αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ή καριέρα στο NBA καλείται να επιλέξει μπασκεμπολίστας

Ασφαλιστική αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ή καριέρα στο NBA καλείται να επιλέξει μπασκεμπολίστας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

O μπασκετμπολίστας Keyontae Johnson από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα τον περασμένο Δεκέμβριο, καλείται να αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει ιατρική άδεια για να παίξει επαγγελματικά ή θα αξιοποιήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο άτομα με γνώση της κατάστασης είπαν στο Associated Press ότι το συμβόλαιο του αθλητή τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2020, πέντε μήνες προτού το ατύχημα. Ο 22χρονος Johnson δεν έχει προπονηθεί ή παίξει έκτοτε, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Gators δεν περιμένουν ότι θα λάβει ιατρική άδεια για να επιστρέψει αυτή τη σεζόν.

Ο Johnson, ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στο preseason της Southeastern Conference για το 2020, έχει στρέψει την προσοχή του στην επιδίωξη μιας πιθανής καριέρας στο ΝΒΑ, αναφέρουν άνθρωποι κοντά στον παίκτη. Θα χρειαζόταν ιατρική άδεια _ κάτι που δεν συνέβη στους 11 μήνες από την κατάρρευσή του – και στη συνέχεια θα περάσει από εξετάσεις προτού του επιτραπεί να παρακολουθήσει το NBA Combine του επόμενου έτους ή/και να ασκηθεί ιδιωτικά για ομάδες.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του Τζόνσον του παρέχει αρκετή ευελιξία για να κάνει βήματα για να παίξει επαγγελματικά και να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του και να υποβάλει ασφαλιστική αξίωση, είπε ένας από τους ανθρώπους. Ωστόσο, εάν ενεργοποιήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο οποίο η Φλόριντα πλήρωσε τα ασφάλιστρα, υπάρχει η επιλογή να λάβει τα 5 εκατομμύρια δολάρια ως εφάπαξ. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή προθεσμία για τον Τζόνσον να λάβει απόφαση για το μέλλον του.

Οι παίκτες μπάσκετ κολεγίου είναι κατάλληλοι για το Πρόγραμμα Έκτακτης Ασφάλισης Αναπηρίας του NCAA, εάν έχουν υπολειπόμενα δικαιώματα και έχουν τη δυνατότητα να επιλεγούν στον πρώτο γύρο του επερχόμενου ντραφτ του NBA ή του WNBA. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ και το χόκεϊ επί πάγου ανδρών.

Οι παίκτες μπάσκετ ποδοσφαίρου και ανδρών μπορούν να ασφαλιστούν για έως και 10 εκατομμύρια δολάρια. Το Tokyo Marine HCC, με έδρα το Wakefield της Μασαχουσέτης, είναι ο διαχειριστής του προγράμματος, σύμφωνα με το NCAA.

Ο πρώην παίκτης στην ομάδα της Νότιας Καρολίνας, Marcus Lattimore, υπέβαλε αξίωση σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για αναπηρία ύψους 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρώην αμυντικός τάκλιν της Φλόριντα, Εντ Τσέστερ, ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες κολεγίου που επωφελήθηκαν από παρόμοιου τύπου ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο Τσέστερ εισέπραξε 1 εκατομμύριο δολάρια το 1999 μετά από τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς.

Προς το παρόν ο Johnson βοηθά ως προπονητής και παραμένει εγγεγραμμένος στο κολλέγιο με υποτροφία. Έχει προγραμματιστεί να αποφοιτήσει τον Απρίλιο.

Οι Gators θα ήθελαν να τον έχουν στο παρκέ, αλλά θέλουν επίσης να τον προστατεύσουν και να τον βοηθήσουν να κάνει τις καλύτερες επιλογές για την υγεία του και το οικονομικό του μέλλον μακροπρόθεσμα.

Πηγή: insurancedaily.gr

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.