1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Αποταμιεύστε με σύστημα και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης ανά ηλικία.

Αποταμιεύστε με σύστημα και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης ανά ηλικία.

Αποταμιεύστε με σύστημα και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης ανά ηλικία.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει η Κατερίνα Χαραλαμπίδου,

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό TIME, έχει υπολογιστεί από ειδικούς γύρω από τα χρηματοοικονομικά, ποιο είναι το κατάλληλο ποσό σε σχέση με τον ετήσιο μισθό μαςπου πρέπει να έχουμε αποταμιεύσει στα 30 μας και σε κάθε επόμενη 10ετία της ζωής μας!

Αναλυτικά αναφέρουν ότι στην δεκαετία 20-30 πρέπει να έχουμε καταφέρει να βάλουμε στην άκρη 1 φορά τον ετήσιο καθαρό μισθό μας, δηλαδή αν υποθέσουμε ότι λαμβάνουμε 1000€ τον μήνα καθαρά, τότε στα 30α μας γενέθλια πρέπει ο αποταμιευτικός μας λογαριασμός να έχει υπόλοιπο 12.000€.

Στην επόμενη δεκαετία 30-40, αυτό το ποσό πρέπει να έχει 3πλασιαστεί, δηλαδή στα 40α μας γενέθλια το υπόλοιπο του λογαριασμού αποταμίευσης πρέπει να γράφει 36.000€.

Και μην τρομάξετε…αλλά στο τέλος της επόμενης δεκαετίας 40-50, πρέπει οι αποταμιεύσεις μας να αγγίξουν το 6πλάσιο του αρχικού ποσού, για το παράδειγμά μας 72.000€.

Στόχος στην έξοδο από την δεκαετία 50-60 είναι να έχει διατηρήσει κάποιος στην άκρη 8 φορές τον ετήσιο μισθό του.

Φυσικά τα πάντα είναι σχετικά και πολλές φορές, δεν είναι εφικτό να αφήνουμε αυτά τα χρήματα στην άκρη σε όλες ή και σε καμία από τις προαναφερθείσες δεκαετίες της ζωής μας. Παρόλη όμως την πιθανή δυσκολία υλοποίησης του ύψους αυτής της αποταμίευσης, αυτή η έρευνα, μπορεί να μας βάλει σε σκέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι της αποταμιευτικής ασφάλειας

 Ένα χρονοδιάγραμμα αποταμίευσης ανάλογα την ηλικία μας μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Αυτό γιατί ακόμα και στο κακό σενάριο αποτυχίας επίτευξης του στόχου, σίγουρα θα έχουμε μαζέψει περισσότερα από το να μην υπήρχε κανένα πλάνο!

Ένας έξυπνος τρόπος να «αναγκαστούμε» να φτάσουμε ή να πλησιάσουμε τον στόχο μας, είναι τα ασφαλιστικά αποταμιευτικά προγράμματα. Με ένα ελάχιστο ποσό έναρξης, περίπου της τάξεως των 50€ τον μήνα, μπορούμε να οργανώσουμε τα χρήματα που αφήνουμε στην άκρη. Ουσιαστικά μεταφέρουμε τις καταβολές αυτές στα ετήσια έξοδά μας και δεν είναι διαθέσιμα να χαλαστούν στις καθημερινές ανούσιες πολλές φορές σπατάλες.

Επιπροσθέτως αν συνδυάσουμε την αποταμίευση με επένδυση, καθώς αυτό προβλέπεται από πολλά αποταμιευτικά προγράμματα τότε, ανάλογα το πόσο μεγάλο χρονικό ορίζοντα έχουμε μπροστά μας, δίνουμε την δυνατότητα στην αποταμίευσή μας να αυγατίσει. Να σημειώσουμε επίσης ότι η όποια κερδοφορία από την επένδυση, βοηθάει επιπροσθέτως στο να μην μειωθεί και η αξία των αποταμιευμένων μας χρημάτων από τον πληθωρισμό.

 Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες ασφαλιστικούς πράκτορες με εξειδίκευση σε χρηματοοικονομικές γνώσεις, που θα αναλύσουν το επενδυτικό μας προφίλ και θα πραγματοποιήσουν ανάλυση των ασφαλιστικών μας αναγκών, για να μπορέσουν να καταλήξουν ποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα επένδυσης/ αποταμίευσης είναι το ιδανικό για εμάς.

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια αφού η μητέρα της δημιούργησε το ασφαλιστικό της γραφείο το 1970. Κατέχει άδεια ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997, πιστοποίηση (Δ) Επαγγελματικών Γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση. Είναι μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και είναι εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερα :

• Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020)

• Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019)

• Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019)

• Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017)

Έχει λάβει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις με σπουδαιότερη την επίτευξη του επίσημου μέλους του MDRT (Million Dollar Round Table, the Premier Association of Financial Professionals) από το 2019 ως και σήμερα. Είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC MDRT Greece από το 2019 ως και σήμερα. Επίσης παρακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διακεκριμένων Ασφαλιστών Κλάδου Ζωής στο Μαϊάμι (2019) και τις ετήσιες συναντήσεις MDRT και εικονικές εκδηλώσεις του Παγκοσμίου συνεδρίου (2020 και 2021). Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε virtual events με τα σημαντικότερα: • APOLLON MDRT day (2020) • MDRT Virtual Day Athens (2021)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.