1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Απλές λύσεις για ένα σπίτι πιο δροσερό

Anytime Blog: Απλές λύσεις για ένα σπίτι πιο δροσερό

Anytime Blog: Απλές λύσεις για ένα σπίτι πιο δροσερό
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το καλοκαιράκι έφτασε και σίγουρα στις προτεραιότητές μας είναι να βεβαιωθούμε ότι κλιματιστικά και ανεμιστήρες είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν, για να μπορούν να μας προσφέρουν ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, ποιες άλλες ιδέες μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή, προκειμένου να έχουμε ένα δροσερό σπιτικό περιβάλλον κατά τους θερινούς μήνες;

δροσερό σπίτι

Σκίαση, μόνωση και διαμπερή ρεύματα

Από τα πιο σημαντικά και απλά βήματα είναι η σκίαση που μας εξασφαλίζει μία τέντα (ή οι εναλλακτικές της μορφές), αρκεί φυσικά να φροντίζουμε να είναι κατεβασμένη κατά τη διάρκεια της μέρας. Ακόμα, αναλόγως του πού μένουμε, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η σωστή μόνωση, όπως για παράδειγμα της ταράτσας, κάνει σημαντική διαφορά. Και τέλος, για έναν «παθητικό δροσισμό» που δεν απαιτεί την παραμικρή κατανάλωση ενέργειας, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δημιουργούμε, εάν και εφόσον το επιτρέπει η διαρρύθμιση του χώρου, ρεύματα αέρος με αντικριστές πόρτες που μένουν ανοιχτές.

δροσερό σπίτι

Το πράσινο έχει… άλλον αέρα

Για όσους αγαπάμε το πράσινο και είμαστε διατεθειμένοι να το φροντίζουμε όπως πρέπει, μία ιδανική λύση για ένα πιο δροσερό σπίτι είναι τα αναρριχητικά φυτά ή τα πολλά ψηλά φυτά στο μπαλκόνι μας, δεδομένου ότι μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του μέχρι και τρεις ολόκληρους βαθμούς. Ταυτόχρονα, μεριμνούμε πάντα ώστε το σπίτι μας να αερίζεται σωστά, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, αλλά δεν ξεχνούμε και έναν βασικό κανόνα: ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι δεν σημαίνουν απαραίτητα δροσιά! Όταν ο υδράργυρος είναι σε υψηλά επίπεδα, αποφεύγουμε να τα ανοίγουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια της μέρας.

δροσερό σπίτι

Μικρά μυστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε που ούτε καν το έχουμε φανταστεί; Ξέρατε ότι οι λάμπες πυρακτώσεως και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και… ελκύουν περισσότερη θερμότητα από ότι οι LED; Και επειδή τα πάντα είναι και θέμα αίσθησης, όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού αποφεύγουμε τα σκούρα χρώματα και επενδύουμε σε πιο «δροσερά», δηλαδή ανοιχτών τόνων.

Πάντως, όπως και να έχει και ό,τι και αν επιλέξετε ανάμεσα σε τόσα για ένα πιο δροσερό σπίτι τώρα το καλοκαίρι, το βέβαιο είναι ότι πρέπει να είναι κάτι που σας ταιριάζει. Γιατί το σπίτι είναι το προσωπικό μας καταφύγιο και φροντίζουμε για αυτό και την ασφάλειά του – όσο για την τελευταία, πάντα επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης από την Anytime!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.