1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τα πιο διάσημα smart αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου!

Τα πιο διάσημα smart αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου!

Τα πιο διάσημα smart αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί σήμερα τις εντυπώσεις να κλέβουν τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η τεχνολογία όμως των τεσσάρων τροχών αποτελούσε αντικείμενο θαυμασμού από την εμφάνιση του πρώτου οχήματος μέχρι τώρα. Ο κινηματογράφος δεν έμεινε ανεπηρέαστος από το πάθος των ανθρώπων για τον «βασιλιά της ασφάλτου» και γι’ αυτό δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δημιουργοί της έβδομης τέχνης εμπνεύστηκαν και χρησιμοποιήσαν smart αυτοκίνητα, με εξωπραγματικές και μη ικανότητες, σε ταινίες που άφησαν εποχή. Μερικά από αυτά:

DeLorean DMC-12 / «Back To The Future»

Το αμερικανικής προέλευσης DeLorean DMC-12 έγινε διάσημο χάρη στην ταινία «Back To The Future» του 1985, όπου χρησιμοποιήθηκε ως μηχανή του χρόνου. Ο πρωταγωνιστής ταξιδεύει κατά λάθος τριάντα χρόνια πίσω και με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού επιστήμονα προσπαθεί να επιστρέψει στο παρόν. Η τριλογία ολοκληρώθηκε με άλλες δύο ταινίες το 1989 και το 1990, ενώ πρόσφατα έγιναν συζητήσεις και για remake.

boomunderground tv batman 60s robin GIF

Batmobile / «Batman»

Ποιος δε γνωρίζει τον πιστό σύντροφο του υπερήρωα της Gotham City που τον συνοδεύει σε όλες του τις αποστολές και τις αναμετρήσεις με τον «Πιγκουίνο» ή τους άλλους κακούς των ταινιών «Batman»; Το φανταστικό αυτοκίνητο ενός από τους πιο αγαπητούς ήρωες των κόμιξ, αλλά και της μεγάλης οθόνης, έχει κυκλοφορήσει σε πολλές εκδοχές. Είναι ένας συνδυασμός υπαρκτών αυτοκινήτων, διατηρώντας πάντοτε τον περιπετειώδη χαρακτήρα του που κρύβει όλες τις σούπερ δυνάμεις του ήρωα.

smart αυτοκίνητα

via GIPHY

Kitt / «Knight Rider»

Με τη χαρακτηριστική κόκκινη διακεκομμένη γραμμή στο καπό και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ο Kitt ― μια Pontiac Firebird ― ήταν το έτερον ήμισυ του μυστικού πράκτορα Michael Night στην ταινία «Knight Rider». Η ομιλία, το εκτινασσόμενο κάθισμα, το σύστημα αυτόματου πιλότου, το turbo boost (ικανότητα υπερπήδησης εμποδίων), οι ρουκέτες, τα λέιζερ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι άλλες του λειτουργίες είχαν εντυπωσιάσει και τους πιο προχωρημένους τεχνολογικά θεατές.

Πηγή

Eleanor / «Gone In 60 Seconds»

Ένα από τα γνωστότερα κινηματογραφικά αυτοκίνητα, το Ford Mustang, ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλα περίπου 50 τα οποία έπρεπε να κλαπούν από μια συμμορία στην ταινία «Gone In 60 Seconds». Η Eleanor, όπως ονομάστηκε, συμμετείχε σε επεισοδιακές καταδιώξεις τόσο στην πρώτη εκδοχή της ταινίας το 1974 (κίτρινη Mustang GT) όσο και σε αυτήν του 2000 (γκρίζα Mustang GT500), βάζοντας σε μπελάδες όποιον προσπαθούσε να την κατακτήσει.

smart αυτοκίνητα

via GIPHY 

Q cars / «James Bond»

Πολλά τα χρόνια, πολλές οι ταινίες, λίγοι και καλοί οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον ρόλο του μυστικού πράκτορα 007, ο οποίος αποτελεί φαινόμενο, ακόμα και μετά από πέντε δεκαετίες προβολής στη μεγάλη οθόνη. Εμβληματικά όσο ο ίδιος ο χαρακτήρας, τα αυτοκίνητα που οδηγούσε ο μυστηριώδης James Bond έγραψαν κι αυτά τη δική τους ιστορία. Ο εκκεντρικός επιστήμονας Q, τα είχε εφοδιάσει με «όπλα» που διευκόλυναν το ριψοκίνδυνο έργο του πρωταγωνιστή. Από τα πιο δημοφιλή η Lotus Esprit S1 και τα μοντέλα της Aston Martin.

smart αυτοκίνητα

via GIPHY

Plymouth Fury / «Christine»

Η πονηρή Christine, μια κόκκινη Plymouth Fury, είναι «στοιχειωμένη» και αποφασισμένη να σπέρνει μόνο τον πανικό. Ένας nerd έφηβος τη βρίσκει ξεχασμένη σε μια μάντρα, την αγοράζει, την επισκευάζει και οι μπελάδες ξεκινούν. Κτητική και υποχθόνια, η Christine επιτίθεται σε όποιον θεωρεί ότι απειλεί τον ανυποψίαστο οδηγό της. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Steven King.

Αυτά και αρκετά άλλα smart αυτοκίνητα έγιναν γνωστά μέσα από τον κινηματογράφο, αναδεικνύοντας ταινίες για τις οποίες ακόμα γίνεται συζήτηση. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο, όμως σίγουρα μπορούμε να είμαστε smart όσον αφορά τις επιλογές μας. Η Anytime μάς δίνει την ευκαιρία να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό μας, αξιόπιστα και online, με τις καλύψεις, τη διάρκεια και τα ασφάλιστρα που εμείς θέλουμε!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.