1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Πώς ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή μας!

Anytime Blog: Πώς ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή μας!

Anytime Blog: Πώς ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή μας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι αλήθεια ή μύθος ότι ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή μας, τις σκέψεις και την ενέργειά μας; Συχνά πολλοί άνθρωποι νιώθουμε ότι ο μουντός ή συννεφιασμένος καιρός μάς χαλάει τη διάθεση, ενώ αντίθετα μια ηλιόλουστη δροσερή μέρα μάς την ξυπνάει και μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Άνοιξη

Με ένα γρήγορο «γκουγκλάρισμα» θα ανακαλύψετε ότι πράγματι σε διάφορες έρευνες που έγιναν διαχρονικά επιβεβαιώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες και οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας όντως επηρεάζουν την ψυχολογία και αλλάζουν τη διάθεσή μας.

Πιο συγκεκριμένα, διάφορες έρευνες δείχνουν ότι η μειωμένη ηλιοφάνεια μάς κάνει πιο νευρικούς και αυξάνει τα καταθλιπτικά συναισθήματα και το στρες. Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τους περιορισμούς που μας επιβάλλει ο καιρός από διάφορες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, οι οποίες επηρεάζουν την καλή μας διάθεση και μας βοηθούν να εκτονώνουμε το στρες.

Άνοιξη

Αντίθετα, την Άνοιξη, με τη φύση στα καλύτερά της να σκορπίζει παντού χρώματα και αρώματα, η διάθεσή μας γίνεται πιο θετική απέναντι σε όλα, νιώθουμε αισιόδοξοι και συχνά μια ευφορία ψυχική και σωματική. Σύμφωνα και πάλι με ευρήματα ερευνών, ακόμα και μισή ώρα καθημερινής έκθεσης στον ήλιο αυξάνει στους ανθρώπους τα αισθήματα ευτυχίας και αισιοδοξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 4 γυναίκες στην κορυφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου

Σε αυτό, βέβαια, παίζει ρόλο και η βιταμίνη D ή –όπως συχνά την αποκαλούν– η «βιταμίνη του ήλιου», η οποία παράγεται όταν το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Θεωρείται, επίσης, άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ψυχική μας υγεία, αλλά και την υγεία μας γενικότερα – και είναι πράγματι παράδοξο σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Κύπρος τόσοι πολλοί άνθρωποι να έχουμε έλλειψη ή και ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής!

Άνοιξη

Τώρα, λοιπόν, που η Άνοιξη έφτασε, ας τη συναντήσουμε σε όλα τα υπέροχα σημεία της κυπριακής υπαίθρου, στο βουνό ή στη θάλασσα, και ας φορτίσουμε τις μπαταρίες μας όσο γίνεται με θετική ενέργεια από τον ήλιο, αυξάνοντας την ευεξία μας και την καλή μας υγεία. Η Κύπρος είναι υπέροχη αυτήν την εποχή και δεν έχουμε παρά να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να διαλέξουμε προορισμό για μια όμορφη εκδρομή με φίλους ή την οικογένειά μας και εκεί να χτίσουμε όχι μόνο νέες αναμνήσεις, αλλά και ένα πιο γερό σώμα και μια πιο δυνατή ψυχή!

Και φυσικά, ωραία ταξίδια είναι εκείνα που είναι ασφαλή. Οδηγούμε προσεκτικά, σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φοράμε πάντα ζώνη, κρατάμε αποστάσεις στον δρόμο – και εννοείται ότι ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας στην Anytime, για να κινούμαστε… ήρεμοι και ξέγνοιστοι κάθε στιγμή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 παράνομα παρκαρίσματα και τα πρόστιμά τους
Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.