1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Outdoors vs Indoors: Εσείς τι τύπος γυμναστικής είσαι;

Anytime Blog: Outdoors vs Indoors: Εσείς τι τύπος γυμναστικής είσαι;

Anytime Blog: Outdoors vs Indoors: Εσείς τι τύπος γυμναστικής είσαι;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το «επίσημο καλοκαιράκι» είναι προ των πυλών, ακόμα και αν καμιά φορά οι υψηλές θερμοκρασίες της Κύπρου μας μάς κάνουν να νιώθουμε ότι ήδη έχει κάνει άκρως αισθητή την παρουσία του! Αυτή η εποχή πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι φημίζεται για τις αγωνίες μας γύρω από… τη γυμναστική και κατά πόσο την τιμήσαμε όλο τον χρόνο, ώστε να νιώθουμε ψυχολογικά πανέτοιμοι για τις παραλίες. Έτσι, πιάνοντας το νήμα απ’ την αρχή, ίσως ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε: εμείς τι τύπος γυμναστικής είμαστε;

Outdoors, όπως «έξω στον καθαρό αέρα»

Είναι αλήθεια ότι η τακτική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους αποδίδει πολλαπλά οφέλη στο σώμα αλλά και στην ψυχή! Ο λόγος είναι φυσικά ότι επιλέγοντας έναν χώρο με άφθονο πράσινο γύρω μας, το συναίσθημα αναζωογόνησης που αντλούμε, η εκτόνωση και η αυξημένη ενέργεια που εισπράττουμε από τη φύση είναι ασύγκριτα ποσά σε σχέση με οποιαδήποτε άσκηση σε εσωτερικό χώρο. Παράλληλα, μην ξεχνάμε και τη φίλη μας της βιταμίνη D, απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, την οποία μας παρέχει άπλετα ο ήλιος.

Indoors, όπως «σπίτι μου σπιτάκι μου»

Καμιά φορά η απροθυμία μας να γυμναστούμε στηρίζεται στη δικαιολογία «Είναι ολόκληρη διαδικασία να πηγαίνω στο γυμναστήριο!» Όμως, αν πραγματικά το θέλουμε, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως… κεκλεισμένων των θυρών. Η γυμναστική στο σπίτι έχει τα δικά της καλά, όπως για παράδειγμα την αποφυγή εξωτερικών χώρων, όταν η σκόνη μπορεί να αποτελεί βάσανο για όλους μας. Αλλά το κυριότερο; Μας παρέχει «καθαρό χρόνο» άσκησης: έστω και ένα εικοσάλεπτο τη μέρα, για το οποίο δε χρειάζονται ιδιαίτερες προετοιμασίες, θα μας κάνει να νιώσουμε τη διαφορά, αν αποφασίσουμε να το τηρήσουμε με συνέπεια.

Η απόφαση είναι το παν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε ακόμα ποιος τύπος γυμναστικής είναι ο ιδανικός για εσάς, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και έναν συνδυασμό τους, αναλόγως το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σας. Το βέβαιο είναι ότι εντάσσοντας την άσκηση στη ζωή μας, τα οφέλη είναι τεράστια και όχι μόνο… παραμονές της εμφάνισής μας στις παραλίες!

Γιατί σκεφτείτε το και αλλιώς: πόσο πολύ νοιαζόμαστε για όλα τα άλλα, όπως για το σπίτι και το αυτοκίνητό μας, για τα οποία έχουμε προβλέψει να ασφαλίσουμε στην Anytime, για να αισθανόμαστε ασφαλείς κάθε στιγμή. Δεν αξίζει λοιπόν να νοιαζόμαστε εξίσου για την υγεία και την ευεξία μας; Σίγουρα ναι!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.