1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Anytime Blog: Οργάνωσε την ντουλάπα σου με μερικές smart κινήσεις

Anytime Blog: Οργάνωσε την ντουλάπα σου με μερικές smart κινήσεις

Anytime Blog: Οργάνωσε την ντουλάπα σου με μερικές smart κινήσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η οργάνωση της ντουλάπας για πολλούς από εμάς είναι μπελάς, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να βρούμε τα ρούχα που χρειαζόμαστε για την καθημερινότητά μας, αλλά και αυτά που φοράμε σε ξεχωριστές περιστάσεις. Προκειμένου να μη χάνουμε χρόνο την ώρα που θέλουμε κάτι και που πιθανόν να βιαζόμαστε, μπορούμε με μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις να ταξινομήσουμε τα πράγματά μας, ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται στην ντουλάπα μας.

Η πρώτη και αρκετά καθοριστική δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι η εκκαθάριση. Σίγουρα δε χρειαζόμαστε όλα τα ρούχα που έχουμε στην ντουλάπα μας, γι’ αυτό και μπορούμε να αποχωριστούμε μερικά από αυτά. Ίσως κάποια παλιότερα να μη μας κάνουν, ίσως κάποια να είναι φθαρμένα, ίσως κάποιων να έχει περάσει απλά η μόδα τους. Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα της κατάστασής τους, μπορούμε να τα χαρίσουμενα τα δώσουμε για ανακύκλωση ρούχων ή να τα επαναχρησιμοποιήσουμε ως κάτι άλλο, π.χ. στην καθαριότητα του σπιτιού.

Στη συνέχεια έρχεται η ταξινόμηση. Αρχικά, χωρίζουμε τα ρούχα ανά εποχή και βάζουμε τα εκτός εποχής πιο ψηλά και αυτά που φοράμε στην τρέχουσα εποχή πιο χαμηλά, για να τα φτάνουμε ευκολότερα. Έπειτα τα τοποθετούμε ανά περίσταση, δηλαδή βάσει του πού τα φοράμε: στη δουλειά, στις εξόδους, στο σπίτι, στο γυμναστήριο κ.λπ. Τέλος, τα τακτοποιούμε ανά κατηγορία και χρώμα. Πλεκτά, παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, σακάκια και άλλες κατηγορίες είναι προτιμότερο να είναι συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο για δική μας διευκόλυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Τα αξεσουάρ χρειάζονται και αυτά τον χώρο τους και οι ειδικές θήκεςκρεμάστρες και τα γαντζάκια είναι η λύση. Επομένως, ζώνες, μαντήλια, γραβάτες και λοιπές στιλιστικές πινελιές μπορούν να συγυρίζονται στο κάτω μέρος ή στην πόρτα της ντουλάπας. Το ίδιο ισχύει και για τα εσώρουχα, τα οποία μπορούν να μπουν σε κουτάκια με διαχωριστικά μέσα στο συρτάριΣεντόνια ή ρούχα που δε χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχή, καλό θα είναι να φυλάσσονται σε θήκες που κλείνουν αεροστεγώς για εξοικονόμηση χώρου.

Ένα οικολογικό αρωματικό ντουλάπας θα διατηρήσει τη φρεσκάδα των ρούχων, ενώ απαραίτητο είναι να γίνεται ανά διαστήματα και ένας έλεγχος, ώστε να αποφεύγεται η ακαταστασία. Για τα πανωφόρια, τις τσάντες και τα παπούτσια είναι προτιμότερο να προμηθευτούμε κρεμάστρες, καλόγηρους και παπουτσοθήκες, που θα κρατήσουμε έξω από την ντουλάπα, γιατί σίγουρα όλα αυτά δε χωράνε στον ίδιο χώρο! Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συχνές αγορές είναι ένα είδος σπατάλης, οπότε ψωνίζουμε συνετά και ό,τι πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Η τάξη στο σπίτι είναι πολύ σημαντική, για να νιώθουμε άνετα και να είμαστε λειτουργικοί μέσα σ’ αυτό. Ακόμα πιο σημαντική, βέβαια, είναι η ασφάλεια, για να αισθανόμαστε εμείς και η οικογένειά μας την ηρεμία που χρειαζόμαστε κάθε στιγμή. Με την Anytime, έχουμε στη διάθεσή μας μοναδικά πακέτα καλύψεων, μέσω των οποίων μπορούμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας και το περιεχόμενό του, με απλές διαδικασίες, ξεκάθαρους όρους και προσιτά ασφάλιστρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!
Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.