1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Οικονομία νερού: τα πώς και τα γιατί!

Anytime Blog: Οικονομία νερού: τα πώς και τα γιατί!

Anytime Blog:  Οικονομία νερού: τα πώς και τα γιατί!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το νερό για την Κύπρο, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αγαθό τεράστιας αξίας, αφού το νησί μας συχνά πλήττεται από χρονιές ξηρασίας που επηρεάζουν τη χλωρίδα, την πανίδα, αλλά και όλους τους ανθρώπους που ζούμε εδώ.

Γι’ αυτό και το κράτος προνόησε να δημιουργήσει, πριν από πολλά χρόνια, τα φράγματα –ή αλλιώς φράκτες στην κυπριακή– αλλά και τις μονάδες αφαλάτωσης. Παρόλο που η φετινή χρονιά λόγω βροχοπτώσεων θεωρείται μια καλή χρονιά για τα δεδομένα μας και κάποια φράγματα είναι κοντά στην υπερχείλιση, η εξοικονόμηση του νερού είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Πώς, λοιπόν, μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλλει προσωπικά στην εξοικονόμηση νερού;

Water GIF

Διορθώνουμε άμεσα ό,τι… στάζει!

Βρύσες που στάζουν, καζανάκια που χάνουν νερό και τρύπιοι σωλήνες δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανένα σπίτι. Μεριμνούμε άμεσα για την επιδιόρθωσή τους, καθώς όσο το αφήνουμε, το πρόβλημα τείνει να μεγαλώνει και θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο και σε χρόνο και σε χρήμα.

Nice Flow GIF

Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό;

Δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει και να χάνεται άσκοπα, μέχρι να έρθει το ζεστό. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να εγκαταστήσουμε κυκλοφορητή ζεστού νερού ή να συγκεντρώνουμε το κρύο νερό σε κουβάδες που θα έχουμε μόνιμα στο μπάνιο, ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για σφουγγάρισμα ή και στην τουαλέτα για να μην τραβάμε συνέχεια το καζανάκι.

Water Fail GIF by America's Funniest Home Videos

Μπάνιο, βούρτσισμα δοντιών, ξύρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Προτιμάμε την ντουζιέρα από το να γεμίζουμε την μπανιέρα νερό και επίσης κλείνουμε πάντα τη βρύση, όταν σαπουνιζόμαστε. Ακόμα, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας ή όταν ξυριζόμαστε, ας μην αφήνουμε το νερό να τρέχει άσκοπα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για αυτό!

Cat Battle GIF

Πλυντήρια πιάτων και ρούχων

Δεν πλένουμε τα πιάτα στο χέρι αφήνοντας το νερό να τρέχει για ώρες. Πριν χρησιμοποιήσουμε τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, που κάνουν οικονομία στο νερό, φροντίζουμε να είναι καλά γεμάτα και όχι μισοάδεια. Για να βλέπουμε πάντα το ποτήρι με το νερό μας… μισογεμάτο!

Car Wash Water GIF by Yevbel

Πλύσιμο αυτοκινήτου

Αν θέλουμε να πλύνουμε το αυτοκίνητό μας, χρησιμοποιούμε κουβά και σφουγγάρι και όχι λάστιχο! Σε όλους μας αρέσει να οδηγούμε ένα πεντακάθαρο αυτοκίνητο, αλλά όχι εις βάρος του περιβάλλοντός μας.

Και αν του κάνουμε και ασφάλιση στην Anytime με το πρόγραμμα που επιθυμούμε, είμαστε πανέτοιμοι να απολαύσουμε τις πιο ωραίες διαδρομές και να επισκεφθούμε και όλα τα φράγματα της Κύπρου μας!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.