1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: 5 tips για να προστατεύσεις το όχημά σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Anytime Blog: 5 tips για να προστατεύσεις το όχημά σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Anytime Blog: 5 tips για να προστατεύσεις το όχημά σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί στην Κύπρο το διάστημα που διαρκεί ο χειμώνας να είναι μικρό, είναι όμως αρκετό για να μας κάνει να σκεφτούμε τη συντήρηση του αυτοκινήτου μας, ώστε να το προστατεύσουμε από τη φθορά που μπορεί να επιφέρουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και για να είναι πιο λειτουργικό για εμάς αυτήν την περίοδο.

Μπαταρία

Unionbat GIF

Λόγω του ρόλου που έχει στο αυτοκίνητο, η μπαταρία κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί περισσότερο. Ακόμα και η εκκίνηση του κινητήρα μπορεί πολλές φορές να καταναλώνει αυξημένη ενέργεια σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Κάνοντας έναν έλεγχο για έλλειψη υγρών ή για τυχόν φθορές, μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Μπορούμε να προμηθευτούμε ένα ειδικό υγρό για τον χειμώνα και αν χρειαστεί, να συμπληρώσουμε με αυτό τα υγρά της μπαταρίας μας.

Κινητήρας

For Sale Car GIF by Mecanicus

Με τη χρήση του ειδικού αντιψυκτικού για τον κινητήρα εξασφαλίζουμε τη σωστή του λειτουργία, όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Χρήσιμο είναι να ελέγχουμε και την κατάσταση των προθερμαντήρων και όταν παρατηρούμε δυσλειτουργία τους, να τους αντικαθιστούμε ανά σετ.

Ελαστικά

Tire GIF by Hercules Tires

Τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι δεν είναι κατασκευασμένα για να ανταπεξέρχονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ακόμα και θερμοκρασίες άνω του 0 ενδέχεται να επηρεάσουν την απόδοση των ελαστικών, γι’ αυτό είναι καλό να μην τα εκθέτουμε σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Κατά την εκκίνηση μετά από κάποιες ώρες ακινησίας, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις έντονες επιταχύνσεις, δίνοντας χρόνο στα ελαστικά να ζεσταθούν σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Παράθυρα/Παρμπρίζ

Westie Wipers GIF by WiperTags Wiper Covers

Κάνουμε έναν έλεγχο στα λάστιχα των παραθύρων και βεβαιωνόμαστε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι, αποφεύγουμε την είσοδο της βροχής αλλά και του κρύου αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Καθαρίζουμε την ένωση του παρμπρίζ με το καπό από φύλλα, κλαδιά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεταφέρει ο αέρας και εάν το τζάμι έχει πιάσει πάγο, χρησιμοποιούμε ειδικό αντιψυκτικό καθαριστικό και όχι καυτό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ρωγμές.

Ακινησία

Σε περίπτωση που έχουμε αυτοκίνητο στο σπίτι, το οποίο είναι ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται να αποσυνδέουμε τους πόλους της μπαταρίας, στους οποίους βάζουμε ειδικό σπρέι για την αποφυγή της οξείδωσής τους. Μπορούμε, επίσης να καλύψουμε το αυτοκίνητο με μία κουκούλα για να το προστατεύσουμε εξωτερικά.

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου γενικά αποτελεί σημαντική προϋπόθεση και για την ασφάλειά μας στον δρόμο. Προκειμένου να είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς παντού και πάντοτε, η Anytime προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, προσιτά ασφάλιστρα και κορυφαίες καλύψεις, για να επιλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.