1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αμερική: Τέτοια αύξηση στα αφάλιστρα αυτοκινήτου έχει να συμβεί από το...

Αμερική: Τέτοια αύξηση στα αφάλιστρα αυτοκινήτου έχει να συμβεί από το 1976

Αμερική: Τέτοια αύξηση στα αφάλιστρα αυτοκινήτου έχει να συμβεί από το 1976
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αυξημένα κόστη στην ασφάλιση αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα τελευταία 2 χρόνια, με τα ασφάλιστρα να έχουν αυξηθεί πέρα του 20%.

Ταυτόχρονα, οι τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων και φορτηγών έχουν σημειώσει ύφεση σε σχέση με αυτών των προηγούμενων 2 χρόνων. Ωστόσο και έπειτα από πτώση το 2023 οι τιμές των μεταχειρισμένων παραμένουν αυξημένες κατά 38% από την έναρξη της πανδημίας.

Αντίθετα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για περαιτέρω πτώση των τιμών, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Δεκέμβρη του 2023 έδειξε άνοδο στο κόστος των μεταχειρισμένων οχημάτων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Γιατί αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα;

Όπως δήλωσαν αναλυτές του Bloomberg Intelligence τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί λόγω του υψηλότερου κόστους ανταλλακτικών και επισκευών. Παράλληλα η αιφνιδιαστική μηνιαία αύξηση του κόστους των μεταχειρισμένων οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες επιτάχυνσης του συνολικού ρυθμού μεταβολής του πληθωρισμού, γεγονός που αποδεικνύει πως οι τιμές ακόμα δεν βρήκαν “ταβάνι”.

Τον Δεκέμβριο, οι τιμές στην ασφάλιση αυτοκινήτου στις ΗΠΑ σημείωσαν δραματική αύξηση της τάξης του 20,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η άνοδος αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα από το 1976 σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.