1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Άκρως επιτυχημένο το επιστημονικό συνέδριο του EVU για την Έρευνα και...

Άκρως επιτυχημένο το επιστημονικό συνέδριο του EVU για την Έρευνα και Ανάλυση Ατυχημάτων!

Άκρως επιτυχημένο το επιστημονικό συνέδριο του EVU για την Έρευνα και Ανάλυση Ατυχημάτων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Mε εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο επιστημονικόσυνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης Ατυχημάτων (European Association for Accident Research and Analysis – EVU), με τις εργασίες του να πραγματοποιούνται από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο έδωσαν το παρών τους πέραν των 150 συνέδρων με τη θεματολογία του συνεδρίου να περιλαμβάνει θέματα που αφορούσαν  την οδική ασφάλεια, την τεχνολογία οχημάτων, τις μεθόδους αναπαράστασης και διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σε κάθε συνέδριο του EVU  αρκετές παρουσιάσεις των ομιλητών προέκυψαν από επιστημονικές και ακαδημαϊκές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα όπου δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνέδριου επίκεντρο ήταν θέματα που αφορούσαν τη βιομηχανική και τους τραυματισμούς από αυτοκινητιστικά ατυχήματα ενώ περιλάμβανε και άλλα θέματα όπως τα οφέλη από τη χρήση βίντεο εσωτερικών συστημάτων για τη διερεύνηση ατυχημάτων και την υπερθέρμανση μπαταριών.

Παρών τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου για να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ήταν και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφειάδης.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο υπουργός, καλωσόρισε τα μέλη του EVU στην Κύπρο ενώ αναφέρθηκε και στην υψηλή ποιότητα των παρουσιάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πετύχει μηδενικές απώλειες ζωών λόγο αυτοκινητιστικών ατυχημάτων μέχρι το 2050 τονίζοντας ότι για να υπάρξει η δυνατότητα επίτευξης του στόχου αυτού θα πρέπει να προηγηθεί ομαδική δουλειά από όλους τους φορείς σε όλους τους τομείς του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Συνέχισε με αναφορά στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξει ο χρόνος οι σύνεδροι να ανταλλάξουν ιδέες και οι ομιλητές να παρουσιάσουν την επιστημονική τους εργασία, πράγμα που, όπως είπε, έχει τεράστια αξία για τον σκοπό που όλοι είναι δεσμευμένοι.    

Ο κ. Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε όλους τους παράγοντες που προκαλούν τροχαία ατυχήματα, αφού αυτά θα παρέχουν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σημαντική αξία για να παρθούν τα πιο κατάλληλα μέτρα.

Στη συνέχεια η δεύτερη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε θέματα που αφορούσαν τα εμπορικά οχήματα, την αναπαράσταση τροχαίων ατυχημάτων, την οδική ασφάλεια και τα συστήματα ADAS.

Τέλος η τελευταία ημέρα του συνεδρίου είχε μία πλειάδα θεμάτων όπως ανάλυση των γνωστών Dashcam, τα CDR crash tests και μελέτη περίπτωσης που αφορούσε δεδομένα ατυχημάτων από κινητά τηλέφωνα.

Σε δηλώσεις του στο Cyprus Insurance News, που ήταν ο συνεργάτης επικοινωνίας του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του EVU, Dr. Michael Weyde, ανάφερε ότι είναι τιμή για τον οργανισμό που ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ήταν παρών στο συνέδριο και απηύθυνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια και αναφορικά με το περιεχόμενο του συνεδρίου, τόνισε τις επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ενώ ευχαρίστησε τους συγγραφείς τους για την προσπάθεια να ετοιμαστούν και να παρουσιαστούν στο συνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Επίσης ευχαρίστησε τον EVU Κύπρου, ιδίως τον κ. Λαμπρό Παπασάββα, Προέδρο του EVU Κύπρου και Ανδρέα Λοΐζου, Αντιπρόεδρο του EVU Κύπρου για την εξαιρετική οργάνωση του συνεδρίου, αλλά και την άψογη φιλοξενία.

Δείτε φωτογραφικό από το συνέδριο

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.