1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Χορηγούμενο Άρθρο
  6. »
  7. Μεγάλο κίνδυνο επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δεν είναι ασφαλισμένες –...

Μεγάλο κίνδυνο επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δεν είναι ασφαλισμένες – Τι συμβουλεύει η SoEasy Insurance;

Μεγάλο κίνδυνο επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δεν είναι ασφαλισμένες – Τι συμβουλεύει η SoEasy Insurance;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μία εκπομπή που χαρακτηριζόταν από την πρακτικότητα της, το 5ο Insurance Talks Live, είχε στο επίκεντρο του τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα και τη σημαντικότητα που έχει να διαδραματίσει η ασφάλιση, φιλοξενώντας 3 στελέχη της SoEasy Insurance που ήταν και η χορηγός εταιρεία της συγκεκριμένης εκπομπής.

Εάν θέλετε και εσείς να προβάλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας σας μέσω της εκπομπής  Insurance Talks Live, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, ο Άγγελος Παναγή, Non Motor Manager της SoEasy Insurance, αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο δύσκολο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αφού πριν ξεμπερδέψουμε με τις επιπτώσεις της πανδημίας ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία με αποτέλεσμα την αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας. Αυτό το περιβάλλον, είπε ο κ. Παναγή, μαζί με τις υπόλοιπες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όπως ο έντονος ανταγωνισμός, οι συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές, οι αλλαγές στη νομοθεσία και το γεωπολιτικό περιβάλλον διαμορφώνουν ένα απαιτητικό σκηνικό για κάθε επιχείρηση.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγή, εάν μία εταιρεία δεν είναι καθόλου ασφαλισμένη ή δεν είναι ασφαλισμένη σωστά τότε αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο επιβίωσης σε περίπτωση που υπάρξει μία ζημιά. Θέλοντας να τονίσει το μέγεθος του ρίσκου που παίρνει μία επιχείρηση με το να μην ασφαλιστεί, έφερε ως παράδειγμα μία εταιρεία η οποία δουλευεί με ένα περιθώριο κέρδους 5% και στην οποία συμβαίνει μία ζημιά 100,000 ευρώ. Η επιχείρηση αυτή για να έχει κερδοφορία ύψους 100 χιλιάδων έτσι ώστε να καλύψει τη ζημιά, θα πρέπει να κάνει κύκλο εργασιών της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο κ. Παναγή, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι εταιρείες να ασφαλίζονται σωστά, ούτως ώστε να μην έρθουν σε σημείο που να τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα τους αφού όπως ανάφερε δεν είναι όσο δύσκολο μπορεί να ακούγετε για μία επιχείρηση να υποστεί ζημιές ύψους 100 χιλιάδων είτε από μία πυρκαγιά ή μία πλημμύρα είτε από οποιονδήποτε τραυματισμό πελάτη που θα κινηθεί νομικά εναντίων της εταιρείας για αστική ευθύνη.

Όσον αφορά την τιμολόγηση των συμβολαίων Ασφάλισης Επιχειρήσεων, ο κ. Παναγή εξήγησε ότι έχουμε δύο παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή και αναφέρθηκε στον Φυσικό και Ηθικό κίνδυνο εξηγώντας ότι ο ηθικός κίνδυνος αφορά τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό της επιχείρησης και ο Φυσικός Κίνδυνος αφορά τα χαρακτηριστικά του κτηρίου και των περιεχομένων.  

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Ασφάλιση Επιχειρήσεων της SoEasy Insurance, ο Σάββας Λιασής, Επιθεωρητής Πωλήσεων και Αξιολόγησης Κινδύνων της εταιρείας, είπε ότι η SoEasy Insurance έχει δημιουργήσει προϊόντα τα οποία έχουν στόχο να προσφέρουν λύσεις σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και δραστηριότητας, τονίζοντας την καλή δουλειά που έγινε από την εταιρεία τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καλύψεις των συμβολαίων της SoEasy Insurance και τα διαφορετικά πακέτα που η εταιρεία έχει διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις, τα οποία έχουν δημιουργηθεί έχοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες των επιχειρήσεων ανάλογα με τη φύση της εργασίας τους και πόσο εκτεθειμένες είναι στους διάφορους κινδύνους.

Με στόχο, όπως είπε, τη δημιουργία μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων με πλούσιες καλύψεις, η εταιρεία δημιούργησε πακέτα που περιλαμβάνουν από 20 μέχρι περισσότερες από 40 καλύψεις ενώ τόνισε και ο ίδιος ότι το κόστος διαφέρει ανάλογα και με τη φύση των εργασιών της επιχείρησης.

Τέλος τόνισε την ανάγκη ο επιχειρηματίας να γνωρίζει τις υποχρεώσεις που έχει με βάση το ασφαλιστήριο του συμβόλαιο, όπως για παράδειγμα η σωστή συντήρηση του υποστατικού ενώ αναφερόμενος στο πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες μίλησε για την ανάγκη να ασφαλίζονται τόσο τα κτήρια αλλά και τα περιεχόμενα, στην πραγματική τους αξία έτσι ώστε να αποφεύγετε ο κίνδυνος της υποασφάλισης.  

Στη συνέχεια της εκπομπής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy Insurance, Γιάννης Νικολάου, αναφέρθηκε στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας που είναι το γεγονός ότι ως μεσίτες ασφαλίσεων αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον πελάτη και τον εξυπηρετούν με βάση τις δικές του ανάγκες. Ως μεσίτης ασφαλίσεων η SoEasy Insurance έχει την ευχέρεια να απευθυνθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή αγορά και να προσπαθήσει να βρει τις καλύψεις που χρειάζεται η συγκεκριμένη επιχείρηση έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή κάλυψη.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση σε περίπτωση ζημιάς, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στην 24ώρη υπηρεσία βοηθείας που σε περίπτωση ζημιάς ο επιχειρηματίας μπορεί να τηλεφωνήσει. Όπως είπε, μετά το τηλεφώνημα και εντός 30 λεπτών (για εντός πόλης περιστατικά) θα είναι κοντά στον πελάτη εκπαιδευμένος άνθρωπος της εταιρείας με σκοπό να δώσει όπως είπε χαρακτηριστικά τις «πρώτες βοήθειες» για να περιορίσει τη ζημιά αλλά και να συμπληρώσει το έντυπο απαίτησης ενώ θα γίνει και η πρώτη αξιολόγηση του κινδύνου έτσι ώστε η αποζημίωση να είναι όσο πιο άμεση γίνεται.  

Όπως είπε ο κ. Νικολαόυ, η συγκεκριμένη ομάδα στελεχώνεται από αρκετά άτομα με επικεφαλής πολιτικό μηχανικό ενώ αναφέρθηκε εκτενέστερα στην όλη διαδικασία που ξεκινά με την καταγραφή των ζημιών, τη μεταφορά των φωτογραφιών και άλλων πληροφοριών στα συστήματα της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση τόσο του χειριστή της ζημιάς, του συνεργάτη ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που έκανε το συμβόλαιο αλλά και του ίδιου του πελάτη ο οποίος παραμένει ενήμερος καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρισμού της απαίτησης.

Κλείνοντας ο κ. Νικολάου, εξέφρασε τη χαρά του για το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει η εταιρεία σε περίπτωση ζημιάς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι ένας από τους παράγοντες που διαφοροποιεί τη SoEasy Insurance από τον ανταγωνισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμβόλαια επιχειρήσεων της SoEasy Insurance, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.