1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Καλοκαιρινοί κίνδυνοι με το αυτοκίνητο: τι να προσέξεις – Anytime Blog

Καλοκαιρινοί κίνδυνοι με το αυτοκίνητο: τι να προσέξεις – Anytime Blog

Καλοκαιρινοί κίνδυνοι με το αυτοκίνητο: τι να προσέξεις – Anytime Blog
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η οδήγηση τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συνδυασμένη με διακοπές και ανέμελες στιγμές, επιφυλάσσει όμως και κινδύνους για το αυτοκίνητο, κάποιους από τους οποίους έχεις προβλέψει και κάποιους… δεν τους έχεις καν φανταστεί! Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά σε αυτά που σου επισημαίνουμε παρακάτω και θα είσαι πάντα σε ετοιμότητα.

Παιδιά και κατοικίδια ποτέ μόνα στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με έρευνες, το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται 3 έως 5 φορές πιο γρήγορα από ότι το σώμα ενός ενήλικα και άρα είναι άκρως επικίνδυνο να μένουν μόνα τα παιδιά στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ίδιο ισχύει και για τους τετράποδους φίλους μας!

Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις μέσα στο αμάξι

Πριν βγεις από το αυτοκίνητο, βεβαιώσου ότι δεν ξέχασες μέσα οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (κινητό, laptop, power banks κ.λπ.), τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους σπρέι ή αναπτήρες, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι υπάρχει περίπτωση να εκραγούν. Επίσης, τα πλαστικά μπουκάλια όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν χημικές ουσίες μέσα στο νερό, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Τέλος, μην ξεχνάς να αλλάζεις συχνά τα φάρμακα στο κουτί πρώτων βοηθειών, για να μην αλλοιωθεί η σύστασή τους από την υπερβολική ζέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Μια μέλισσα τον Αύγουστο

Όταν είναι όλα τα παράθυρα ανοιχτά στο αυτοκίνητο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να εισχωρήσουν στην καμπίνα παντός είδους έντομα και ζωύφια που σαφώς και κάνουν δύσκολη τη ζωή του οδηγού. Δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων από τσιμπήματα εντόμων είναι αυξημένο τους καλοκαιρινούς μήνες και επειδή δεν θα ήθελες να κυνηγάς μια μέλισσα την ώρα που… οδηγείς, προτιμότερο είναι να σταματήσεις το αυτοκίνητο, να την απομακρύνεις και μετά να συνεχίσεις την πορεία σου.

Σωστή φόρτωση αποσκευών

Πόσες φορές δεν έχεις ξεκινήσει για διακοπές φορτώνοντας στο αυτοκίνητο… όλο σου το νοικοκυριό; Όμως, πρέπει να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο περιορίζει την ορατότητά σου κατά την οδήγηση, πέραν του ότι η υπερφόρτωση αυξάνει την απόσταση ακινητοποίησης, μειώνει την ισχύ του κινητήρα και αυξάνει την πίεση στα ελαστικά. Γι’ αυτό φρόντισε να μην υπερφορτώνεις το αυτοκίνητο και –ιδανικά– να βάζεις τις βαριές και ογκώδεις αποσκευές στο βάθος του πορτμπαγκάζ, ακριβώς πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων.

Και επειδή κάθε εποχή έχει τα καλά της αλλά και τους κινδύνους της, με την ασφάλιση αυτοκινήτου στην Anytime –που είναι παντός καιρού– θα έχεις πάντα το κεφάλι σου ήσυχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε
Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.