1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 3+1 λόγοι για να κάνεις ασφάλεια ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι!

3+1 λόγοι για να κάνεις ασφάλεια ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι!

3+1 λόγοι για να κάνεις ασφάλεια ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπά το καλοκαίρι; Επιτέλους, η αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι πάλι εδώ και αν εξαιρέσουμε την κάποιες φορές αφόρητη ζέστη, όλοι είναι ενθουσιασμένοι που το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ.

Και τι πάει πάντα μαζί με το καλοκαίρι; Φυσικά διακοπές! Πόσο μάλλον μετά από δύο χρόνια που η πανδημία του κορονοϊού κράτησε τους περισσότερους από εμάς εντός Κύπρου, το 2022 πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που ετοιμάζουν βαλίτσες για πιο μακρινούς από την … Πάφο και τον Πρωταρά προορισμούς!

Αυξημένο Ενδιαφέρον για εξωτερικό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της τουριστικής βιομηχανίας, κατά την έκθεση «Ταξίδι 2022» που συμμετείχε και η SoEasy Travel Insurance, οι Κύπριοι επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό. Ενδεικτική είναι και η αύξηση που καταγράφηκε στον αριθμό των Κυπρίων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, ο αριθμός των συμπολιτών μας που ταξίδεψαν στο εξωτερικό σημείωσε αύξηση ύψους 340% σε σχέση με το 2021, γεγονός φυσιολογικό αν αναλογιστούμε ότι τους αντίστοιχους μήνες πέρσι ήταν σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Οι κίνδυνοι παραμονεύουν

Και όταν μιλάμε για ταξίδια όλοι σκεφτόμαστε ανέμελες, ξέγνοιαστές στιγμές. Είναι όμως πάντα έτσι; Δυστυχώς και στα ταξίδια παραμονεύουν κίνδυνοι που μπορεί να διαταράξουν αυτό που είχαμε σχεδιάσει στο μυαλό μας! Από άποψη επένδυσης, σίγουρα ένα ταξίδι δεν κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, αλλά και πάλι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος αυτό σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει η λύση και ονομάζετε Ασφάλιση Ταξιδιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Πιο κάτω σας παραθέτουμε 3+1 λόγους γιατί να κάνετε ασφάλιση ταξιδιού αυτό το καλοκαίρι.

Λόγος Νο1: Για να αποζημιωθείτε, σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού ή εάν χάσετε την πτήση σας

Ο πρώτος λόγος είναι αυτό που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, ο περιορισμός της οικονομικής ζημιάς εάν κάτι πάει στραβά. Και ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό, την ακύρωση του ταξιδιού σας ενώ είσαστε σε διακοπές στο εξωτερικό. Με την πανδημία να υποχώρησε αλλά να μην έχει εξαφανιστεί από τη ζωή μας, το ενδεχόμενο να βρεθείτε θετικοί στον ιό κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας δεν είναι απομακρυσμένο.

Ο κορονοϊός βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να ακυρωθεί ένα ταξίδι. Αυτό μπορεί να γίνει για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια ή τραυματισμό, για εσάς σας ή άλλου μέλους της οικογένειας σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, είναι απαραίτητο ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Ταξιδιού που θα σας προστατέψει και θα σας αποζημιώσει για όλα αυτά τα απρόσμενα γεγονότα. Η SoEasy Travel Insurance είναι εδώ για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση. 

Λόγος Νο2: Ατυχήματα και ασθένειες μπορούν να συμβούν και ενώ ταξιδεύετε

Σαφέστατα κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι θα πάει διακοπές και θα έχει κάποιο ατύχημα ή θα χρειαστεί νοσηλεία! Αυτό όμως δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πρωτοπόρος ξανά... Αυτή τη φορά στο Linkedin

Έρευνες σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν ότι ένα 15% των ταξιδιωτών αρρωσταίνουν ενώ είναι σε διακοπές, ενώ σε ένα 5% συμβαίνει κάποιο ατύχημα και 1% χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Και σε αυτή την περίπτωση αν δεν έχετε συμβόλαιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης που να σας καλύπτει στη συγκεκριμένη χώρα που βρίσκεστε, τότε εκτός από την ταλαιπωρία θα πρέπει να επωμιστείτε και το οικονομικό κόστος.

Εδώ είναι που ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Ταξιδιού θα σας προστατέψει αφού, μεταξύ άλλων, θα καλύψει τα Ιατρικά σας έξοδα, θα καλύψει τη μεταφορά σας στο ιατρικό κέντρο και θα φροντίσει για τα έξοδα έτσι ώστε να έρθει, εάν είναι απαραίτητο, ένα μέλος της οικογένειας σας δίπλα σας.

Λόγος Νο3: Γιατί οι καθυστερήσεις πτήσεων και η απώλεια αποσκευών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο

Σενάριο 1: Είστε στο αεροδρόμιο, κάνατε check-in και περιμένετε στην πύλη επιβίβασης! Και αντί για επιβίβαση για τον προορισμό που τόσο περιμένατε, ακολουθούν ανακοινώσεις για σημαντική καθυστέρηση της πτήσης! Ταλαιπωρία!

Σενάριο 2: Φτάσατε επιτέλους στον προορισμό σας, περνάτε από τους ελέγχους και φτάνετε στην αίθουσα παραλαβής των αποσκευών. Το τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσουν για τα καλά οι διακοπές σας! Και όμως οι αποσκευές σας δεν έρχονται ποτέ! Ταλαιπωρία!

Σύμφωνα με έρευνες αυτά τα δύο σενάρια δεν είναι και τόσο σπάνια. Συγκεκριμένα, στοιχεία δείχνουν ότι ένα 20% των πτήσεων παγκοσμίως έχουν καθυστερήσεις πριν την απογείωση ενώ ενδεικτικά το 2015 σε όλο τον κόσμο 23.1 εκατομμύρια αποσκευές είχαν χαθεί.

Όλα τα πιο πάνω είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος για να κάνετε ασφάλεια ταξιδιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Λόγος Νο3+1 – Γιατί με την SoEasy Travel Insurance είναι τόσο απλό!

Στη σημερινή εποχή η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι σε θέση να «κλείσει» τις διακοπές του εύκολα και απλά από την άνεση του σπιτιού του. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για την ασφάλιση ταξιδιού;

Κι όμως ισχύει!

Στη SoEasy Travel Insurance το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς την ιστοσελίδα https://soeasytravelinsurance.com/ και σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα να έχεις την προσφορά στην οθόνη σου. Τόσο απλά!

Μπορείς να δεις αναλυτικά τις καλύψεις σου ενώ έχεις στη διάθεση σου το λεκτικό του συμβολαίου πριν την έκδοση του για να μην έχεις καμία έκπληξη μετά την αγορά. Όσο αφορά την τιμή; Είναι τόσο χαμηλή που δεν αξίζει να πάρεις αυτό το ρίσκο και να μην ασφαλίσεις το ταξίδι σου φέτος. Ενδεικτικά για άτομο κάτω των 40 ετών, για ταξίδι διάρκειας 9 ημερών στην Ελλάδα, θα κοστίσει μόλις 26 ευρώ στο πιο περιεκτικό πρόγραμμα.

Εάν βέβαια δεν θες να κάνεις τίποτα εσύ, μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή του δικτύου μας και θα τα αναλάβει τα πάντα για σένα! Πάλι … τόσο απλά!

Κλείνοντας, σας παραθέτουμε τα 3 βήματα για ξέγνοιαστές διακοπές φέτος

  1. Μπείτε στο https://soeasytravelinsurance.com/
  2. Πάρτε Προσφορά
  3. Αγοράστε το συμβόλαιο Ασφάλισης Ταξιδιού

Καλές Διακοπές!

Σημείωση: Για τους ακριβής όρους και καλύψεις του κάθε προγράμματος ασφάλισης, ανατρέξτε στο λεκτικό του συμβολαίου σας και στο  Έγγραφο Πληροφοριών Ασφαλιστικού Προϊόντος.

Πηγή: SoEasy Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.