1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Θα μετατραπούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε ασφαλιστικές εταιρείες; Ποιες οι προβλέψεις...

Θα μετατραπούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε ασφαλιστικές εταιρείες; Ποιες οι προβλέψεις των αναλυτών;

Θα μετατραπούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε ασφαλιστικές εταιρείες; Ποιες οι προβλέψεις των αναλυτών;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι καταναλωτές φαίνεται να ενδιαφέρονται για την προοπτική αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Google, η Apple και η Meta.

Σύμφωνα με έρευνα της insurtech εταιρείας Breeze, πάνω από τους μισούς καταναλωτές που συμμετείχαν στην έρευνα θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ασφαλιστικά προϊόντα από την Amazon και το 46% δήλωσαν ότι θα ενδιαφέρονταν για ασφαλιστικά προϊόντα από την Google.

Και εδώ είναι που μπαίνουν κάποια σημαντικά ερωτήματα. Πώς θα έμοιαζαν αυτά τα πιθανά προϊόντα; Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα συνεργάζονταν με παραδοσιακούς ασφαλιστές ή θα αναλάμβαναν οι ίδιες τον κίνδυνο;

Σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Digital Insurance, διεθνής αναλυτές της ασφαλιστικής αγοράς, ανέφεραν ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας παρακολουθούν στενά τον ασφαλιστικό τομέα ενώ κάποιες έχουν ήδη δραστηριότητες όπως η Amazon και η Apple.

Οι εταιρείες τεχνολογίας αυτή την στιγμή εξετάζουν το πώς μπορούν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των κανονισμών της ασφαλιστικής βιομηχανίας ενώ χρησιμοποιούν τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταλάβουν πως μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα μέσα από τα δεδομένα που διαθέτουν λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων και εάν αυτό περιλαμβάνει και την ασφάλιση είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με ασφαλιστικούς οργανισμούς θα ήταν κάτι θετικό γι’ αυτούς τους οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι δεν βλέπουν στο άμεσο μέλλον ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα είναι σε θέση να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ότι δύσκολα θα μετατραπούν σε ασφαλιστικούς οργανισμούς που θα αναλαμβάνουν κινδύνους. Η πρόβλεψη είναι ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα λειτουργούν στο άμεσο μέλλον απλά ως διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.