1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας της

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας της

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας της
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για μια μακρόχρονη ζωή; Για την 103χρονη Pearl Taylor η αγάπη για τον εαυτό μας θεωρείται κομβική: «Αγαπώ πραγματικά τον εαυτό μου. Πρέπει να σκέφτεσαι πρώτα τον εαυτό σου και να τον βοηθάς. Γιατί όλα εξαρτώνται από τη δική μας αντίληψη».

Η Τζαμαϊκανή γιαγιά του TikTok ή αλλιώς «Jamaican grandma» έγινε viral στο TikTok, όταν εμφανίστηκε σε μερικά βίντεο της εγγονής της, δίνοντας συμβουλές μακροζωίας. Εκτός από την αυτοφροντίδα και τη θετική άποψη για τη ζωή γενικότερα, η υπεραιωνόβια γυμνάζεται περπατώντας μέχρι το σούπερ μάρκετ, όπου μπορεί να περπατήσει για περίπου δύο ώρες ψωνίζοντας.

Η γιαγιά Pearl Taylor

Όσον αφορά τη σωματική της υγεία, μπορεί να περιηγηθεί στις σκάλες του διώροφου σπιτιού της χωρίς βοήθεια. Μέχρι πέρυσι, περπατούσε χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά λόγω ενός πρόσφατου τραυματισμού στην πλάτη, χρησιμοποιεί έναν περιπατητήρα. Αν και δεν εμφάνισε ποτέ καρκίνο, ωστόσο, έχει καρδιοπάθεια και φοράει έναν βηματοδότη για να ρυθμίζει τον καρδιακό της παλμό.

Υπήρξε παντρεμένη με έναν Τζαμαϊκανό για 20 χρόνια και στη συνέχεια χώρισε. Ο δεύτερός της γάμος της ήταν με έναν Αμερικανό και διήρκεσε για 37 χρόνια μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 80 ετών.

Τα μυστικά της μακροζωίας 

Σε ένα από τα βίντεο που πρωταγωνιστεί στο TikTok, μας υποδέχεται στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Το μαγείρεμα είναι μια συνήθεια που απολαμβάνει, καθώς θεωρεί πως η σπιτική κουζίνα είναι σημαντική για την καλή υγεία. Αν και τρώει υγιεινά, επιλέγοντας πολλά ψάρια, λιγότερο κόκκινο κρέας, λαχανικά και σαλάτες, δεν λείπουν και οι μικρές παρασπονδίες -σε μικρότερη όμως συχνότητα- όπως το παγωτό, το γλυκό κρασί και τα πατατάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Mε 15′ περπάτημα αυτά θα είναι τα οφέλη στη ζωή σας

Στο πρόγραμμα διατροφής της περιλαμβάνεται κι ένας χυμός, που τον καταναλώνει κάθε δεύτερη μέρα και περιέχει φρέσκια αλόη βέρα κομμένη σε κύβους, λάχανο, μαϊντανό, τζίντζερ, σέλινο, 1 κουταλάκι του γλυκού συμπλήρωμα διαφορετικών βοτάνων, νερό και κάποιο γλυκαντικό. «Εδώ και τριάντα χρόνια που τον καταναλώνω, η λειτουργία του πεπτικού μου συστήματος είναι τέλεια, το ίδιο και το δέρμα μου» αναφέρει η ίδια.

@taygusta

My grandma is always keeping it 💯 Wisdom from a centenarian! #jamaicatiktok #grandmasoftiktok #jamaican 🇯🇲🙌🏽

♬ original sound – taygusta

Ένα άλλο συστατικό μακροβιότητας σύμφωνα με την ίδια είναι η παπάγια, ένα φρούτο που τη συνοδεύει σε κάθε της πρωινό γεύμα μαζί με μισή μπανάνα. Το εξωτικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο και περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς και αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Επιπλέον, καταναλώνει συστηματικά τσάι ιβίσκου, ένα λουλούδι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που υποστηρίζει την υγεία του ήπατος, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Το τελευταίο συστατικό αφορά στην ψυχική ευημερία και είναι κάτι που το ανακάλυψε λίγο αργότερα, έχοντας ως ένυασμα ένα βιβλίο αυτογνωσίας. Στην πορεία, διαπίστωσε ότι η αγάπη για τον εαυτό μας είναι ο μόνος τρόπος για να νιώθεις ευτυχισμένος, «γιατί όταν η αγάπη προέρχεται από εσένα, μπορείς να την επεκτείνεις και στους άλλους» σημειώνει. Έτσι, δε διστάζει να ζητήσει βοήθεια και το ίδιο προτρέπει και όσους την παρακολουθούν στο TikTok.

Πηγή: ygeiamou.gr
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.