1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Βig deal για την Generali: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Società Cattolica

Βig deal για την Generali: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Società Cattolica

Βig deal για την Generali: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Società Cattolica
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε φάση ολοκλήρωσης πέρασε η διαδικασία εξαγοράς της Società Cattolica di Assicurazione S.p.A.από τον ιταλικό κολοσσό Αssicurazioni Generali S.p.A. έπειτα από την εθελοντική της προσφορά για την απόκτηση της μικρότερης ανταγωνιστικής της.

Ο CEO της Generali, Philippe Donnet διαβεβαίωσε την συναλλαγή, κάνοντας λόγο για μια “επιτυχία” που “ενισχύει την ηγετική θέση της Generali στην Ιταλία και την Ευρώπη και της επιτρέπει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις:

Η επιτυχής προσφορά της Generali για το σύνολο των μετοχών της Cattolica ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο «Generali 2021» και επιβεβαιώνει την αυστηρή και πειθαρχημένη προσέγγιση του Ομίλου στην αναζήτηση και υλοποίηση επιτυχών συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Generali να συνεχίσει να διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της, ιδίως στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Generali να λειτουργεί ως ένας Lifetime Partner. 

Σε συνέχεια της προσφοράς, έχει θεσπιστεί ένα σαφώς καθορισμένο σχέδιο ενσωμάτωσης – με τον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων – ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας. Η Generali διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές συνέργειες, μέσω της εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνικές δυνατότητες του Ομίλου και την αύξηση των εσόδων. 

Η Generali υποστηρίχθηκε από την BofA Securities, την Equita, τη Mediobanca – Banca di Credito Finanziario και την Rothschild & Co ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, και τους Gianni & Origoni ως νομικούς συμβούλους.

 Ο Group CEO της Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: “Η επιτυχία αυτής της συναλλαγής θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Generali στην ιταλική ασφαλιστική αγορά και τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων, σύμφωνα με τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021». Τα συντριπτικά θετικά σχόλια που έχουμε λάβει από την εξαγορά καταδεικνύουν την ελκυστικότητα της προσφοράς μας, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία σύμφωνα με τους όρους και το χρονοδιάγραμμά μας. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενσωμάτωση των επιχειρηματικών μοντέλων της Generali και της Cattolica, όπως έχει ήδη προκύψει από τη δημιουργία της εταιρικής σχέσης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2020 και θα προσφέρει σημαντικό επιχειρηματικό όφελος σε όλους τους εμπλεκόμενους” 

Ο CEO της Generali Italia & Global Business Lines, Marco Sesana, σχολίασε: “Η συναλλαγή με την Cattolica θα παρέχει στήριξη στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδίως για τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενίσχυση των διακριτικών δυνατοτήτων της Cattolica, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας της Generali Italia. Θέλω να καλωσορίσω θερμά όλους τους συναδέλφους και τους πράκτορες της Cattolica. Τους επόμενους μήνες θα είναι προτεραιότητα για εμάς να ενωθούμε και να μοιραστούμε τα οφέλη του να ανήκουμε σε έναν παγκόσμιο οργανισμό. Παραμένουμε επίσης πλήρως προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων και στην προώθηση της αριστείας, πέραν της προώθησης της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στα κριτήρια ESG”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.