1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τράπεζες και ασφαλιστικές αντιμέτωπες με την ενεργειακή κρίση

Τράπεζες και ασφαλιστικές αντιμέτωπες με την ενεργειακή κρίση

Τράπεζες και ασφαλιστικές αντιμέτωπες με την ενεργειακή κρίση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση στο προσεχές διάστημα έρχονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες και έτσι προχωρούν στη λήψη μέτρων για τη διαχείριση της κατάστασης.

Πραγματοποιούν συνεχείς δοκιμές με τη χρήση γεννητριών πετρελαίου ή άλλων εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκειμένου να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ομαλή διεξαγωγή των τραπεζικών συναλλαγών. Ωστόσο παραμένει ερωτηματικό το για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να λειτουργήσουν με τη χρήση των βοηθητικών μηχανισμών.

Επίσης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης της ενέργειας στα γραφεία τους. Έτσι, η Deutsche Bank ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στα 1.400 κτήριά της στη Γερμανία, εξοικονομώντας 4,9 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά έτος.

Συγκεκριμένα, σταματά την παροχή ζεστού νερού στις τουαλέτες, αναπροσαρμόζει τη θερμοκρασία στους χώρους εργασίας και σβήνει όλα τα φώτα των κτηρίων και τις διαφημιστικές πινακίδες στη διάρκεια της νύχτας.

Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στα 2.750 υποκαταστήματά της ανά τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία και προετοιμάζεται για την πιθανότητα συχνών διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Αντίστοιχες περικοπές στην κατανάλωση ενέργειας πραγματοποιούν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες. Η Zurich, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη φωταγώγηση των γραφείων της τη νύχτα και θα σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία ενεργοβόρων διακοσμητικών στοιχείων, όπως π.χ. τα συντριβάνια.

Επιπροσθέτως, μελετά τη λήψη πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερέψει, όπως τη χρήση μόνον ορισμένων ορόφων των κτηρίων της και την κατάργηση της παροχής κάποιων υπηρεσιών προς τους υπαλλήλους της, όπως π.χ. του γυμναστηρίου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.