1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Το Top 10 των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα

Το Top 10 των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα

Το Top 10 των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη μικτή ασφαλιστική εταιρεία βάσει μεγεθών παραγωγής το 2020, η ΝΝ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ζωής και η INTERAMERICAN έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ανάμεσα στις εταιρείες που κάνουν γενικές ασφαλίσεις.

Βάσει των στοιχείων, που δημοσιεύτηκαν και στον “Οδηγό Ασφάλισης” στην Εφημερίδα Καθημερινή, οι πρώτες 5 εταιρείες μικτών ασφαλίσεων για το 2020 είναι οι Εθνική, ERGOGenerali , Ευρωπαική Πίστη και AXA Ασφαλιστική(στο μέσο του 2021 συγχωνεύτηκε με την Generali).

Εν συνεχεία στην λίστα με την πρώτη πεντάδα των εταιρειών που κάνουν ασφαλίσεις ζωής συμπεριλαμβάνονται οι ΝΝEurolife FFH, MetLife (τις δραστηριότητες στην Ελλάδα εξαγόρασε η ΝΝ), Interamerican και AlphaLife.

Όσον αφορά τις εταιρείες με γενικές ασφαλίσεις τη μεγαλύτερη παραγωγή συγκεντρώνουν οι Interamerican, ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑΥδρόγειος Ασφαλιστική , INTERLIFE Ασφαλιστική, Eurolife, CNP ΖΩΗΣ,, NP Ασφαλιστική , Interamerican βοηθείας, Interasco και ΔΥΝΑΜΙΣ,

Όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα της ICAP το 2020 στον κλάδο των ασφαλειών ζωής οκτώ εταιρείες αύξησαν την παραγωγή τους  (έναντι 10 για τις οποίες υπήρξε μείωση), ενώ στον κλάδο των ασφαλειών κατά ζημιών 14 εταιρείες παρουσίασαν αύξηση (έναντι ίδιου αριθμού επιχειρήσεων με μείωση παραγωγής).

Στον ίδιο κλάδο καταγράφεται επίσης και μεγαλύτερη συγκέντρωση, καθώς πέντε εταιρείες κάλυψαν το 78% περίπου των ασφαλίστρων ζωής το 2020, ενώ ισάριθμες εταιρείες κάλυψαν περίπου το 42% των ασφαλίσεων κατά ζημιών το ίδιο έτος.

Σύμφωνα με την ICAP από την ανάλυση ορισμένων βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών από σύνολο δείγματος 44 ασφαλιστικών εταιρειών για την περίοδο 2016-2020 προκύπτει ότι, ο κλάδος κατά ζημιών εμφανίζει το υψηλότερο μέσο περιθώριο μικτού κέρδους (38%), την υψηλότερη μέση αποδοτικότητα ιδίου και απασχολουμένου κεφαλαίου (12,6% και 4,4% αντίστοιχα), καθώς επίσης και την υψηλότερη γενική ρευστότητα (7,3).

Πηγή: Οδηγός Ασφάλισης – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγη: insurancedaily.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.