1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι να προσέξεις στην Ασφάλεια του Αυτοκινήτου σου για να έχεις...

Τι να προσέξεις στην Ασφάλεια του Αυτοκινήτου σου για να έχεις κάλυψη από επεισόδια;

Τι να προσέξεις στην Ασφάλεια του Αυτοκινήτου σου για να έχεις κάλυψη από επεισόδια;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για άλλη μια φορά η Κυπριακή κοινωνία ήρθε χθες αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της βίας στους αθλητικούς χώρους. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε περιπολικά της αστυνομίας, στα γραφεία και σε λεωφορείο και του ΟΣΕΛ και σε εγκαταστάσεις του σταδίου.

Τι θα συμβεί αν πάθει ζημιά το αυτοκίνητο μας από τέτοια επεισόδια;

Όσο συμβαίνουν δυστυχώς τέτοια γεγονότα, η πιθανότητα το αυτοκίνητο μας να καταστραφεί ή να πάθει ζημιές από ένα τέτοιο περιστατικό δεν είναι κάτι σπάνιο. Είτε είμαστε φίλαθλοι και πάμε γήπεδο είτε μένουμε κοντά σε κάποιο γήπεδο είτε περνάμε τυχαία από τέτοιους χώρους, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας έτσι ώστε εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός η ασφάλεια του αυτοκινήτου μας να μπορέσει να καλύψει το κόστος της ζημιάς.

Είναι η περιεκτική ασφάλιση αρκετή;

Ξεκινώντας από τα βασικά, εάν το αυτοκίνητο μας δεν είναι πολύ παλιό, είναι σοφό να το έχουμε ασφαλίσει με περιεκτικό συμβόλαιο. Με τον όρο «Περιεκτική Ασφάλιση Αυτοκινήτου» εννοούμε εκείνο το συμβόλαιο που σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλης ζημιάς θα μας καλύψει για τις ζημιές στο δικό μας όχημα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που έχουμε ασφάλιση μόνο για ζημιές έναντι τρίτων, τότε η ασφάλεια μας θα καλύψει μόνο εάν προκαλέσουμε εμείς ζημιές σε ξένο όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Είναι όμως η περιεκτική ασφάλιση αρκετή για να μας καλύψει σε περίπτωση ζημιών από επεισόδια;

Η απάντηση εδώ είναι όχι αφού στα περισσότερα συμβόλαια περιεκτικής ασφάλισης οχημάτων, η ζημιές που προκαλούνται από Οχλαγωγίες, απεργίες, εργατικές διαταραχές και άλλα παρόμοιας φύσης επεισόδια εξαιρούνται. Η βασική κάλυψη ενός περιεκτικού συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου περιλαμβάνει ζημιές από ατύχημα, τυχαίες ζημιές μέχρι και κακόβουλες ενέργειες αλλά όχι ζημιές ως αποτέλεσμα οχλαγωγιών.

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε κάλυψη για ζημιές από επεισόδια;

Παρότι τέτοιες ζημιές εξαιρούνται από τις βασικές μας καλύψεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν την κάλυψη από τέτοια περιστατικά ως επιπρόσθετο ωφέλημα που θα πρέπει να αγοράσουμε στο συμβόλαιο μας.

Με την ενσωμάτωση μιας τέτοιας κάλυψης στην ασφάλιση του αυτοκινήτου μας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η ασφαλιστική μας εταιρείας θα μας αποζημιώσει σε τέτοια περίπτωση.

Άρα είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο ή την ασφαλιστική μας εταιρεία τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλεια μας και να προσθέσουμε όποιες καλύψεις πιστεύουμε ότι χρειάζονται για να έχουμε ολοκληρωμένη προστασία.

Το αφαιρετέο ποσό

Όπως σε κάθε ζημιά που αφορά τις δικές μας ζημιές, υπάρχει το πρώτο αφαιρετέο ποσό που πιθανότατα θα προνοεί το συμβόλαιο μας. Αυτό το ποσό θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρωθεί από εμάς. Εάν δηλαδή έχουμε ζημιές από επεισόδια €2,000 και το πρώτο αφαιρετέο ποσό είναι €250, αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική μας εταιρεία θα μας αποζημιώσει τα €1,750 της συνολικής ζημιάς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.