1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Τι δήλωσαν οι ομιλητές του 2nd Cyber Security Conference 2024

Τι δήλωσαν οι ομιλητές του 2nd Cyber Security Conference 2024

Τι δήλωσαν οι ομιλητές του 2nd Cyber Security Conference 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, χρήσιμες συμβουλές προς τις επιχειρήσεις για την προστασία τους από το Κυβερνοέγκλημα και τις πρωτοβουλίες και λύσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες ή τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν μοιράστηκαν στην κάμερα της Innovation Media και του cybernews.gr έξι ομιλητές του 2nd Cyber Security Conference.

«Ασφαλιστής και ασφαλισμένος είναι μαζί απέναντι στον εχθρό, που είναι ο χάκερ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του cyber insurance σε σχέση με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά συμβόλαια» τονίζει ο Financial Lines Senior Underwriter της AIG, κ.Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος. Η AIG δραστηριοποιείται στο Cyber Insurance από το 2012,  ήταν μάλιστα η πρώτη εταιρεία που το έκανε αυτό και όλο αυτό το διάστημα αναπτύσσει υπερσύγχρονες τεχνολογίες και βοηθά τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν παρέχοντας και συμβουλευτικό χαρακτήρα εκτός από αποζημίωση. Οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, όπως επισημαίνει επίσης ο κ.Γεωργακόπουλος, απασχολούν όλο και περισσότερο τόσο τους Έλληνες όσοι και τους Ευρωπαίους πολίτες, το κυβερνοέγκλημα ανθεί συνεχώς και έχει ξεπεράσει ακόμη και το εμπόριο των ναρκωτικών.

«Η θωράκιση των επιχειρήσεων απέναντι στο κυβερνοέγκλημα πρέπει να είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη και δυναμική διαδικασία, η οποία να τις οδηγήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για τις ίδιες αλλά και για το πελατολόγιό τους» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ.Βασίλειος Παπακώστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Munich Re: Ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι ασφαλίσιμος

Αυτό που σώζει, όπως προσθέτει σχετικά, είναι η επένδυση σε πληροφοριακά συστήματα, όπερ σημαίνει να υπάρχουν διαδικασίες back up, οι οποίες να οδηγούν την εταιρεία στο να μη χρειάζεται να μπει καν στη διαπραγμάτευση για τέτοιες καταστάσεις.

Την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των επιχειρήσεων για την ανάγκη και για τις λύσεις που υπάρχουν για την κυβερνοασφάλειά τους και για παροχή υπηρεσιών ολιστικού training και μάλιστα σε φιλικές τιμές τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της LogstailΧρήστος Ντριγκόγιας. Στην κατεύθυνση αυτή, αναλύει επίσης τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Logstail από τον ανταγωνισμό και τις άλλες λύσεις Cyber Security και ενημερώνει για την πρωτοβουλία της εταιρείας να διοργανώσει προσεχώς στην Αθήνα την πρώτη δημόσια εκπαίδευση σε θέματα Cyber Security ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στα πολύ μεγάλα κενά στην αγορά της Κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, τα οποία ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια άτομα, επικέντρωσε η Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και Συνιδρύτρια του # Women4Cyber Greece #, κα. Στέλλα Τσιτσούλα και παρουσίασε το έργο του Ινστιτούτου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο κομμάτι της Κυβερνοασφάλειας και του Women4Cyber Greece για την ενασχόληση περισσότερων γυναικών με τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.

« Η άμυνα μαθαίνει από την επίθεση” και οι επιχειρήσεις και οι ειδικοί πρέπει να είναι συνέχεια in line με τις εξελίξεις και τις νέες απειλές και να βρίσκουν αποτελεσματικούς τρόπους και αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης, επισημαίνει ο Cybersecurity Analyst της EMPIST, Αλέξανδρος Καραδημήτρης, και μιλάει για το ολιστικό μοντέλο Cyber Security της EMPIST.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έως και 1,5 δισ. δολάρια θα κοστίσει στις ασφαλιστικές η διακοπή λειτουργίας IT της CrowdStrike

Tην ανάγκη κανονιστικής συμμόρφωσης με την NIS2 σε σύντομο χρονικό τονίζει, τέλος, o Senior Pre Sales Engineer της NEUROSOFT, κ. Γιάννης Μαλαφέκας, και αναφέρεται στις προσπάθειες της εταιρείας να γεφυρώσει το skillsgap που υπάρχει στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, με λύσεις που καλύπτουν τα κενά των οργανισμών και αυτοματοποιούν πολλές διαδικασίες πάνω στο κομμάτι της συμμόρφωσης με την NIS2 και της πρόληψης των κυβερνοεπιθέσεων.

Από εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες κατά τη διάρκεια του 2nd Cyber Security Conference Thessaloniki!

Διαβάστε από εδώ όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2nd Cyber Security Conference Thessaloniki!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.