1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Θετική η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στο νέο σύστημα της Ε.Ε. για...

Θετική η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στο νέο σύστημα της Ε.Ε. για την αποφυγή της διπλής φορολογίας

Θετική η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στο νέο σύστημα της Ε.Ε. για την αποφυγή της διπλής φορολογίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Θετικά αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος ελέγχου εντός της ΕΕ, το οποίο θα έχει ως στόχο την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Insurance Europe σε διαβούλευση που πραγματοποίηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρακράτηση φόρων και το νέο σύστημα τονίζει ότι εν λόγω πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι ισχύοντες κανόνες οδηγούν σε χρονοβόρες, περίπλοκες και δαπανηρές διαδικασίες απαλλαγής από την παρακράτηση φόρου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι ουσιαστικές απαιτήσεις πρέπει να εναρμονιστούν και ότι η οδηγία μητρικών-θυγατρικών εταιρειών και η οδηγία για τους τόκους και τα δικαιώματα χρήζουν αποσαφήνισης.

Όπως δηλώνει, οι φορολογούμενοι και οι φορολογικές αρχές απαιτούν πρακτικές μέσα από τις οποίες θα αποφευχθούν διακρίσεις που αντιβαίνουν στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.