1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σε επίπεδα ρεκόρ προβλέπετε να φτάσουν τα ασφάλιστρα σύμφωνα με την...

Σε επίπεδα ρεκόρ προβλέπετε να φτάσουν τα ασφάλιστρα σύμφωνα με την Swiss Re

Σε επίπεδα ρεκόρ προβλέπετε να φτάσουν τα ασφάλιστρα σύμφωνα με την Swiss Re
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καθώς η ζήτηση για προστασία από φυσικούς και όχι μόνο κινδύνους αυξάνεται, πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου της Swiss Re προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη και ασφάλιστρα ρεκόρ για τον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο.

Η μελέτη αναμένει ότι η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά θα υπερβεί τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα, για πρώτη φορά, μέχρι τα μέσα του 2022 ενώ σημειώνει ότι τα ασφάλιστρα αναμένεται να αυξηθούν σε πραγματικούς αριθμούς κατά 3,4% το 2021, 3,3% το 2022 και 3,1% το 2023.

Αυτή η γρήγορη ανάπτυξη αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση μετά την πανδημία COVID-19 σχετικά με τους κινδύνους τόσο στον κλάδο ζωής αλλά και στον γενικό κλάδο αλλά και τη συνεχιζόμενη ισχυρή σκλήρυνση των εμπορικών γραμμών για τις ασφάλειες ζημιών, ανέφερε η Swiss Re στην έκθεση με τίτλο: «Turbulence after lift-off: global economic and insurance market outlook 2022/23.».

Το Swiss Re Institute εκτιμά ότι τα παγκόσμια ασφάλιστρα του γενικού κλάδου θα αυξηθούν κατά 3,3% το 2021, 3,7% το 2022 και 3,3% το 2023. Επιπλέον, τα ποσοστά καταστροφής ακινήτων προβλέπεται να βελτιωθούν το 2022 μετά από απώλειες άνω του μέσου όρου το 2021. Τα ποσοστά ατυχημάτων θα πρέπει επίσης να είναι ισχυρότερα το επόμενο έτος λόγω του συνεχιζόμενου κοινωνικού πληθωρισμού, ενώ οι προσωπικές γραμμές αναμένεται να επωφεληθούν από τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της τιμολόγησης των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η συνεργασία ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης αναγκαία στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής

“Οι συνθήκες της αγοράς υποδηλώνουν ότι η θετική δυναμική των τιμών θα συνεχιστεί σε όλες τις γραμμές και τις περιοχές. Η αύξηση των απαιτήσεων λόγω πληθωρισμού σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ο συνεχιζόμενος κοινωνικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα επίμονα χαμηλά επιτόκια θα είναι οι κύριοι παράγοντες για τη σκλήρυνση της αγοράς», δήλωσε ο Jerome Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου Swiss Re, ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στην έκθεση.

Οι προοπτικές για τον ασφαλιστικό κλάδο ενισχύονται επίσης «από μια ισχυρή κυκλική ανάκαμψη από το σοκ του COVID-19, αλλά η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί τα επόμενα δύο χρόνια λόγω της εξελισσόμενης κρίσης των τιμών της ενέργειας, των παρατεταμένων ζητημάτων από την πλευρά της προσφοράς και των κινδύνων πληθωρισμού», ανέφερε η μελέτη.

Η μελέτη προβλέπει επίσης ότι ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ισχυρός το 2021, στο 5,6%, επιβραδύνοντας σε 4,1% το 2022 και 3,0% το 2023. Ο πληθωρισμός είναι ο επικρατέστερος βραχυπρόθεσμος μακροοικονομικός κίνδυνος, ο οποίος τροφοδοτείται  από την ενεργειακή κρίση και τα παρατεταμένα ζητήματα από την πλευρά της προσφοράς, ανέφερε η μελέτη, σημειώνοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές αναμένεται να είναι πιο έντονες μεταξύ των αναδυόμενων αγορών και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

(carriermanagement.com)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.