1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο λογαριασμού στο Instagram!

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο λογαριασμού στο Instagram!

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο λογαριασμού στο Instagram!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Instagram είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον κόσμο, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Είναι μία πλατφόρμα ιδιαίτερα αγαπητή τόσο από επαγγελματίες αλλά και δημιουργούς. Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, αυτό το καθιστά ένα πολύ ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τους τρεις τύπους λογαριασμών που μπορεί να έχει ένας χρήστης στο Instagram αλλά και το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τους επαγγελματίες του Ασφαλιστικού Κλάδου. Ο τύπος του λογαριασμού που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τους στόχους σας και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram.

#1 Προσωπικός Λογαριασμός (Personal Account)

Οι προσωπικοί λογαριασμοί είναι για άτομα που θέλουν να μοιράζονται στιγμές από τη ζωή τους με τους φίλους και την οικογένειά τους. Δεν προσφέρουν πολλές δυνατότητες μάρκετινγκ, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να δημιουργήσετε μια online παρουσία και να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους.

Ο λογαριασμός προσωπικού προφίλ είναι ο πιο απλός τύπος λογαριασμού και είναι κατάλληλος για άτομα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Αυτός ο τύπος λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους και την οικογένειά σας, να ακολουθείτε τους αγαπημένους σας λογαριασμούς και να αλληλεπιδράτε με τον κόσμο. Εάν το Instagram απλά αποτελεί έναν τρόπο να κρατάτε επαφή με τους αγαπημένους σας και να μοιράζεστε τις καθημερινές σας στιγμές, το προσωπικό προφίλ είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Είναι ένας τύπος λογαριασμού που δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.

instagram

#2 Επαγγελματικός λογαριασμός (Business Account)

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί είναι για επιχειρήσεις και οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιούν το Instagram για να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες μάρκετινγκ, όπως την παρακολούθηση των στατιστικών, τη δημιουργία διαφημίσεων και τη σύνδεση με το Facebook.

Για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ο λογαριασμός επαγγελματικού προφίλ στο Instagram είναι απαραίτητος. Αυτός ο τύπος λογαριασμού παρέχει πρόσθετες δυνατότητες όπως τοποθέτηση επικοινωνιακών στοιχείων όπως διεύθυνση email και τηλέφωνο, καθώς και τη δυνατότητα προβολής στατιστικών για την απόδοση των δημοσιεύσεών σας. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, να αποκτήσουν πελάτες και να επικοινωνήσουν με το κοινό τους με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Θα λέγαμε ότι αυτός ο τύπος λογαριασμού είναι ιδανικός για επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου όπως για ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά γραφεία και γενικότερα όταν έχουμε μία ξεχωριστή οντότητα ή επωνυμία.

Οι επαγγελματίες όπως οι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που ουσιαστικά η επωνυμία τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν τον τύπο λογαριασμού και σε αυτόν του δημιουργού που εξηγούμε στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος λογαριασμού στο Instagram για τους ασφαλιστές;
instagram

#3 Λογαριασμός Δημιουργού (Creator Account)

Οι λογαριασμοί δημιουργών είναι γενικά για άτομα που θέλουν να μοιράζονται το δημιουργικό τους περιεχόμενο με το κοινό. Προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα να κερδίζετε χρήματα από τις διαφημίσεις και να προβάλλετε το περιεχόμενο σας σε περισσότερους ανθρώπους.

Ο λογαριασμός δημιουργού είναι ιδανικός για όσους δημιουργούν περιεχόμενο στο Instagram με στόχο να επηρεάσουν και να εμπνεύσουν τους ακόλουθους τους. Αυτός ο τύπος λογαριασμού σας δίνει επίσης πρόσβαση σε εργαλεία ανάλυσης και στατιστικών που σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και τις προτιμήσεις του. Ακόμη πρόσφατα το Instagram έχει δημιουργήσει και ξεκλειδώνει σιγά – σιγά για τους δημιουργούς, έναν νέο τρόπο επικοινωνίας τα Broadcast Channels. Τα Broadcast Channels είναι εργαλείο μηνυμάτων ενός δημιουργού προς πολλούς χρήστες που του επιτρέπει να επικοινωνήσει και να αλληλοεπιδράσει άμεσα με τους ακόλουθους του.

Συμπερασματικά λοιπόν, η επιλογή του κατάλληλου τύπου λογαριασμού στο Instagram εξαρτάται από τους στόχους και τις ανάγκες σας. Αν είστε σε προσωπική χρήση, ένα προσωπικό προφίλ είναι αρκετό. Εάν είστε επαγγελματίας ή επιχείρηση, ένα επαγγελματικό προφίλ είναι απαραίτητο. Και αν είστε δημιουργός περιεχομένου, ένας λογαριασμός δημιουργού θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του Instagram. Οπότε, επιλέξτε με σοφία και αρχίστε να απολαμβάνετε το ταξίδι σας στον κόσμο του Instagram!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Panayiotis Sofocleous

Ο Παναγιώτης Σοφοκλέους σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά ενώ το 2021 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του με τίτλο Msc in Business Management στο Cyprus International Institute of Management (CIIM). Κατέχει ακόμη τον τίτλο Diploma in Insurance Practice από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ασφαλιστική βιομηχανία από το 2008 όπου υπήρξε στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας μέχρι τον Μάιο του 2021 έχοντας περάσει από διάφορες διοικητικές θέσεις. Τον Οκτώβριο του 2021 δημιούργησε την ιστοσελίδα Cyprus Insurance News με στόχο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ασφαλιστικής Κουλτούρας στην Κυπριακή κοινωνία αλλά και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.