1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 3ο τρίμηνο...

Ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 3ο τρίμηνο του 2023;

Ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 3ο τρίμηνο του 2023;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 3ο τρίμηνο του 2023 υπολογίζεται στο 2.2% (στοιχεία εποχικά διορθωμένα) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 και στο 1.1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Για το 1ο ενιάμηνο του 2023, ο ρυθμός ανάπτυξης φθάνει γύρω στο 2.5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ενιάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με αντίστοιχα στοιχεία από την Eurostat:

ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 3ο τρίμηνο του 2023 είναι ο υψηλότερος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη και πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που είναι οριακά θετικός στο 0.1% αντίστοιχα.

Σε τριμηνιαίους όρους, σε σύγκριση δηλαδή με το 2ο τρίμηνο του 2023, η Κύπρος κατέγραψε την 2η μεγαλύτερη αύξηση μετά την Πολωνία ενώ η Ε.Ε. παρουσιάζει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης και η Ευρωζώνη οριακά αρνητικό ύψους -0.1%.

Τα πρόσφατα αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά την ανθεκτικότητα και ευελιξία της κυπριακής οικονομίας να αντεπεξέρχεται σε συνθήκες δύσκολου αλλά και αβέβαιου εξωτερικού περιβάλλοντος.

Με έναν σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, 2.5% για το 1ο ενιάμηνο του 2023, η επιβράδυνση κατά το 2023 δεν θα είναι τόσο έντονη όσο στις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε. και πλησιάζει στις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων το Μάρτιο;

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.