1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Πήρε έγκριση νέο νοσοκομείο αξίας €50 εκατ. στην Έγκωμη

Πήρε έγκριση νέο νοσοκομείο αξίας €50 εκατ. στην Έγκωμη

Πήρε έγκριση νέο νοσοκομείο αξίας €50 εκατ. στην Έγκωμη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Περιβαλλοντική έγκριση έλαβε η νέα νοσοκομειακή μονάδα με κέντρο αποκατάστασης της εταιρείας Laertes Health, στον Δήμο Έγκωμης. Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία τετραώροφου κτηρίου το οποίο κοστολογείται στα €50 εκατομμύρια. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα ενιαίο κτηριακό όγκο, με υπόγειο, ισόγειο, 4 ορόφους και κήπο οροφής. Προγραμματίζεται έναρξη εργασιών εντός του 2022 και ολοκλήρωση των έργων τρία χρόνια αργότερα. 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος τόνισε όπως ληφθούν υπόψη θέματα χαρτογράφησης θορύβου, διότι το έργο βρίσκεται σε απόσταση 35 μ. από γειτονικές κατοικίες. Προς το σκοπό αυτό θα εφαρμοστούν μέτρα μετριασμού της ηχητικής όχλησης για κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50 μ. από το έργο και όπου η στάθμη θορύβου είναι μεγαλύτερη του ορίου των 55 dB στο εξωτερικό τμήμα των κατοικιών, όπως τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατάλληλου ύψους 4 μ. περίπου περιμετρικά του εργοταξίου ή/και προσθήκης ηχοπετασμάτων γύρω από τα μηχανήματα του εργοταξίου. 

Επίσης, το Τμήμα Αρχαιοτήτων σημείωσε την εγγύτητα του έργου στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που είναι κηρυγμένο αρχαίο μνημείο Β’ Πίνακα. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης έχει προτείνει την εκπόνηση γεωλογικής – γεωτεχνικής μελέτης.

Το συνολικό εμβαδό της ανάπτυξης θα ανέρχεται στα 30.310 τ.μ.

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες χρήσεις: Χώρους υποδοχής, χώρους αναμονής και ταμεία, φαρμακείο, κλιμακοστάσια, προθάλαμοι κλιμακοστασίων και ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι, αποχωρητήρια κοινού και προσωπικού, καφετέρια και εστιατόριο για το κοινό, ιατρεία (φυσιοθεραπευτήρια και εξεταστήρια), βοηθητικούς χώρους (δωμάτια προμήθειας, αποθήκες ιατρικής και αίθουσες προετοιμασίας, αίθουσες καθαριότητας, αίθουσες ακάθαρτων, αίθουσες καθαρισμού κ.τ.λ.), κέντρο αποκατάστασης με ιατρεία, φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήριο, αποδυτήρια, πισίνα για υδροθεραπείες και αποκατάσταση, κουζίνες και αποθήκες τροφίμων, χώρο εστίασης προσωπικού εσωτερικός και εξωτερικός, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, νεκροτομείο, αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες π.χ. διατήρησης υλικών και αναλώσιμων, εξοπλισμού κ.τ.λ., γραφεία διοίκησης, χειρουργεία με τους βοηθητικούς τους χώρους, θαλάμους ασθενών με μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, κήπο οροφής, υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης, τοπιοτεχνημένους χώρους σε ισόγειο και σε άλλους ορόφους, μηχανολογικούς χώρους. 

Το τεμάχιο ανάπτυξης βρίσκεται εντός της πολεοδομικής ζώνης ΕΠ4 για την οποία το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας καθορίζει την υπό προϋποθέσεις χωροθέτηση χρήσεων με αναπτύξεις σε σχέση με την υγεία, την κοινωνική μέριμνα και την κοινοτική υποδομή, μεταξύ άλλων. Στα ανατολικά της ΕΠ4 καθορίζονται η Ζώνη Δημόσιων Χρήσεων Αα4* (όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη) και η ειδική περιοχή της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου. Στα νότια καθορίζεται η Ζώνη Δημόσιων Χρήσεων Αα1 όπου βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Μακαρείου Σταδίου. Στα δυτικά και βόρεια της ΕΠ4 καθορίζονται οικιστικές ζώνες Κα5 και Κα6, με την κοντινότερη οικία να βρίσκεται σε απόσταση 35 μ. από το βόρειο σύνορο του τεμαχίου του έργου. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης εντοπίζονται επίσης Ζώνες Εμπορικών Δραστηριοτήτων (Εβ4), με εξέχουσες αυτές επί των οδών Ηλία Παπακυριακού και 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.