1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα χέρια της CVC Capital Partners περνά και επίσημα το Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθότι το deal εξαγοράς το οποίο επιτεύχθηκε μεταξύ του νοσηλευτηρίου και του επενδυτικού fund επισφραγίζεται σήμερα με το… πέσιμο των σχετικών υπογραφών.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι μέτοχοι του νοσηλευτηρίου ενέκριναν την πρόταση εξαγοράς που έγινε από το fund, με τις πληροφορίες να θέλουν το ποσό της συμφωνίας που επιτεύχθηκε να κυμαίνεται μεταξύ €35 εκατ. και €40 εκατ.

Τις διαπραγματεύσεις από πλευράς του νοσοκομείου «Αρεταίειο» και των 41 μετοχών του χειρίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Δικηγορικού Οίκου Στυλιανός Ν. Χριστοφόρου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, κ. Στυλιανός Χριστοφόρου και η ομάδα του.

Με την εξαγορά και του Αρεταίειου, η CVC Capital Partners ενισχύει και εδραιώνει για τα καλά την παρουσία της στον τομέα της υγείας στην κυπριακή αγορά, καθώς μετά το Απολλώνειο, στην κατοχή της περνά ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια του νησιού.

Ως γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο η CVC ολοκλήρωσε την εξαγορά του Απολλώνειου μέσω της κυπριακής εταιρείας «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING (CYPRUS) LIMITED».

Πρόκειται για εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών του Hellenic Healthcare Group, μέσω του οποίου η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Υπό την ομπρέλα του Hellenic Healthcare Group λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η CVC Capital Partners φέρεται να ενδιαφέρεται και να διερευνά το έδαφος για ολική ή μερική εξαγορά και άλλων μεγάλων, εκτός Λευκωσίας, ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας.

Ποια είναι η CVC

Η CVC είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και πιστώσεων, που ιδρύθηκε το 1981.

Διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο 25 τοπικών γραφείων και συγκεκριμένα 16 σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αμερική, ενώ τα υπόλοιπα 9 βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Κάθε γραφείο της διευθύνεται από μια ομάδα τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δραστηριοποιούνται.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς με μοναδικό σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση τους.

Kτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο έχει σαν στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς του, παρέχοντας όλες τις διαγνωστικές, θεραπευτικές, ιατρικές και χειρουργικές υπηρεσίες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο αποτελείται από γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους στο νοσοκομείο για την καλύτερη φροντίδα και την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες του ασθενούς.

Πηγή: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.