1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα, ο σύνδεσμος των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ευρώπη, Insurance Europe, καταδίκασε τις στρατιωτικές ενέργειες εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Insurance Europe, εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος επιδεικνύει απίστευτη δύναμη και γενναιότητα σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές και τονίζει ότι προτεραιότητα για τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν δραστηριότητες στην Ουκρανία είναι η λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων τους.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ουκρανικού ασφαλιστικού κλάδου επικοινώνησαν με την Insurance Europe για να περιγράψουν τρόπους με τους οποίους ο κλάδος μπορεί να συμβάλει στην υποστήριξη των προσπαθειών τους.

Στην απαντητική της επιστολή η Insurance Europe, πέραν της δεδομένης αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό και αναφέρει και τις ενέργειες των Ευρωπαίων Ασφαλιστών τόσο για στήριξη του Ουκρανικού λαού όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις κυρώσεις προς την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Insurance Europe ενέκρινε τον τερματισμό της συμμετοχής της Πανρωσικής Ασφαλιστικής Ομοσπονδίας στην Insurance Europe.

Επίσης πολλοί Ευρωπαίοι ασφαλιστές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη του ουκρανικού λαού και των προσφύγων. Η Insurance Europe στηρίζει αυτές τις προσπάθειες συντονίζοντας την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Τέλος, οι ασφαλιστικές εταιρείες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά τηρούν τις κυρώσεις, και πολλές προχωρούν ήδη σε περισσότερες όπως για παράδειγμα, αρκετοί ασφαλιστές με δραστηριότητες στη Ρωσία αποσύρονται εντελώς από την συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.