1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» το Airbnb

Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» το Airbnb

Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» το Airbnb
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η κίνηση της Νέας Υόρκης για τον περιορισμό των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων προκάλεσε την Airbnb να ακυρώσει και να αποζημιώσει τις κρατήσεις για διαμονή μετά την 1η Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ακυρώσει και να αποζημιώσει τις κρατήσεις για διαμονή μετά την 1η Δεκεμβρίου, αφού οι από καιρό προγραμματισμένοι κανονισμοί που αποσκοπούν στον περιορισμό των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων στην πόλη τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Κινήσεις παρόμοιες με αυτή της Νέας Υόρκης κάνουν πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με το Euronews.com.

Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ από την 5η Σεπτεμβρίου στην πόλη οι μισθώσεις διάρκειας μικρότερης των 30 ημερών επιτρέπονται μόνο εάν οι οικοδεσπότες εγγραφούν στην πόλη. Οι οικοδεσπότες πρέπει να δεσμευτούν ότι θα είναι φυσικά παρόντες στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, μοιραζόμενοι τους χώρους διαβίωσης με τον φιλοξενούμενό τους. Επίσης, δεν επιτρέπονται περισσότεροι από δύο φιλοξενούμενοι κάθε φορά, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες αποκλείονται ουσιαστικά.

Οι οικοδεσπότες που δεν έχουν δηλώσει τις μονάδες τους και δεν έχουν λάβει έγκριση από την πόλη μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 5.000 δολάρια για παράκαμψη των νέων κανόνων.

Παρίσι

Οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας που επιθυμούν να νοικιάσουν την κύρια κατοικία τους σε μια πλατφόρμα όπως το Airbnb πρέπει να εγγραφούν στο τοπικό δημαρχείο. Περιορίζονται στο να νοικιάζουν την κύρια κατοικία τους για 120 ημέρες το χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εκτοξευμένες οι τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη. Δείτε την αύξηση από το 2010

Για τις δεύτερες κατοικίες ή για να νοικιάσουν ένα ακίνητο για περισσότερο από 120 ημέρες, πρέπει να το μετατρέψουν επίσημα σε επιπλωμένο τουριστικό κατάλυμα.

Βερολίνο

Το Βερολίνο είχε προηγουμένως απαγορεύσει το Airbnb.

Αυτή η απαγόρευση έχει πλέον αρθεί, αλλά οι αυστηροί κανόνες – που επιβάλλονται με βαριά πρόστιμα – παραμένουν. Οι οικοδεσπότες της Airbnb στην πόλη πρέπει να έχουν άδεια για να νοικιάσουν ένα ολόκληρο ακίνητο σε βραχυχρόνια βάση. Οι δεύτερες κατοικίες μπορούν να νοικιάζονται το πολύ για 90 ημέρες ετησίως.

Άμστερνταμ

Στο Άμστερνταμ, οι οικοδεσπότες μπορούν να νοικιάζουν τα ακίνητά τους για το πολύ 30 διανυκτερεύσεις ετησίως. Για οτιδήποτε παραπάνω απαιτείται άδεια για βραχυχρόνιες διαμονές.

Βαρκελώνη

Το 2021, η Βαρκελώνη έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που απαγόρευσε τη βραχυχρόνια μίσθωση ιδιωτικών δωματίων. Οι οικοδεσπότες δεν επιτρέπεται να νοικιάζουν ένα δωμάτιο για λιγότερο από 31 ημέρες. Μια ειδική ομάδα ελέγχει τις παράνομες καταχωρίσεις και φροντίζει για την αφαίρεσή τους. Η εκμίσθωση ολόκληρων σπιτιών ή διαμερισμάτων εξακολουθεί να επιτρέπεται με την κατάλληλη άδεια.

Λονδίνο

Στο Λονδίνο, οι οικοδεσπότες του Airbnb επιτρέπεται να νοικιάζουν το ακίνητό τους μόνο για 90 ή λιγότερες διανυκτερεύσεις ετησίως χωρίς να υποβάλουν αίτηση για αλλαγή χρήσης. Τα όρια επιβλήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι βιώσιμες και ελάχιστα ενοχλητικές στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εκτοξευμένες οι τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη. Δείτε την αύξηση από το 2010

Μόντρεαλ

Ο Καναδάς, επίσης, πατάει πόδι στις ενοικιάσεις τύπου Airbnb. Ορισμένοι δήμοι του Μόντρεαλ, στο Καναδά, έχουν απαγορεύσει εντελώς τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν αρκετές κατοικίες για τους κατοίκους. Η μέγιστη διαμονή περιορίζεται επίσης σε 31 συνεχόμενες ημέρες στην πολιτεία του Κεμπέκ.

Σιγκαπούρη

Το Airbnb δεν είναι τεχνικά παράνομο στη Σιγκαπούρη, αλλά οι περιορισμοί σημαίνουν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις περισσότερες διαμονές διακοπών. Η χώρα επιβάλλει ελάχιστη περίοδο ενοικίασης τριών μηνών – ή έξι μηνών για κυβερνητικές κατοικίες.

Πηγή: Fortune Greece

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.