1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Νέος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ ο Πάνος Τσιολής – Δείτε τη νέα...

Νέος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ ο Πάνος Τσιολής – Δείτε τη νέα ηγεσία του συνδέσμου

Νέος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ ο Πάνος Τσιολής – Δείτε τη νέα ηγεσία του συνδέσμου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) ολοκληρώνοντας έτσι την όλη διαδικασία που ξεκίνησε με τις επαρχιακές συνελεύσεις στις 17 Ιανουαρίου.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την έγκριση των πρακτικών της περσινής γενικής συνέλευσης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένας αναλυτικός απολογισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κυριάκο Ανδρέου για την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο απολογισμός του ΠΣΕΑΔ για το 2022-2023

Σύμφωνα με τον απολογισμό του 2022-2023 υπήρξε συνολική βελτίωση σε πληθώρα θεμάτων που αφορούν τους ακόλουθους τομείς.

Η παρουσία γραμματείας στο Σύνδεσμο βοήθησε την τελευταία διετία στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις εξελίξεις στον ΠΣΕΑΔ, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από την πιο συχνή δραστηριοποιήση στα social media και μέσα από την ενημέρωση της ιστοσελίδας σχετικά με τις εκπαιδεύσεις.

Επιπλέον, το πολύ γρήγορο λογιστικό πρόγραμμα του ΠΣΕΑΔ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θετικά του απολογισμού, αφού με την αμεσότητα που το χαρακτηρίζει την ίδια στιγμή που κάποιος πληρώνει τη συνδρομή του ή και κάνει εγγραφή σε κάποια εκπαίδευση, λαμβάνει αυτόματα τη σχετική απόδειξη στο e-mail του. Ακολούθως, στην καταγραφή εσόδων και εξόδων σχετικά με τα συνέδρια υπάρχει πιο γρήγορη ανταπόκριση πλέον όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μέχρι 30 Απριλίου το Early Bird για το συνέδριο του ΠΣΕΑΔ - Δήλωσε συμμετοχή

Ακόμη, το επικαιροποιημένο μητρώο μελών είναι ακόμη ένα θετικό στοιχείο του απολογισμού αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κυριάκου Ανδρέου. Ο αριθμός των μελών αυξήθηκε αισθητά μέσα από συντονισμένες προσπάθειες των επαρχιών.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, το 2024 είναι η πρώτη χρονιά που έχει εκ των προτέρων ενημερωθεί η ιστοσελίδα για τις εκπαιδεύσεις που είναι προγραμματισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σκοπός του ΠΣΕΑΔ είναι η εκπαίδευση να γίνεται ακριβώς στα πλαίσια που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Οδηγία με ελάχιστο κόστος συμμετοχής. Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέου το 2023 έγινε εκπαίδευση σε 370 μέλη περίπου.

Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα των εκπαιδεύσεων ο κ. Ανδρέου ευχαρίστησε ειδικά τη SoEasy Insurance για την υποστήριξή της στο Σύνδεσμο και το ότι είναι μέγας χορηγός των συνεδρίων του Συνδέσμου.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι τα συνέδρια του ΠΣΕΑΔ έχουν γίνει θεσμός με μεγάλη συμμετοχή και χορηγίες απ’ όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Και ειδικότερα για το τελευταίο συνέδριο τόνισε την παρουσία του Προέδρου του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου. Η ίδια η συμεμτοχή του ΠΣΕΑΔ στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο είναι εξαιρετικά σημαντική σε πολλά επίπεδα.

Επιπλέον, τονίστηκε η σύσφιξη σχέσεων με Ελλαδίτες συναδέλφους του κλάδου και μνημόνιο συνεργασίας με τον ΠΟΑΔ που ευνοεί την ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και την κοινή φωνή Ελλάδας και Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Επιπροσθέτως, η συμμετοχή του ΠΣΕΑΔ σε διάφορες επιτροπές της Βουλής όπως η επιτροπή υγείας για το δικαίωμα της λήθης καθιστά την Κύπρο πρωτοπόρο ως μια από τις 7 πρώτες χώρες στην Ευρώπη που το θεσμοθέτησε. Η συμμετοχή του ΠΣΕΑΔ σε διάφορες επιτροπές έχει αυξήσει το κύρος του και οι απόψεις του εισακούγονται πλέον περισσότερο, δίνοντας τη δυνατότητα παραγωγής πολιτικής.

Τέλος, έγινε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο του συνδέσμου με δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα.

Το νέο Προεδρείο και Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΑΔ

Στο τέλος της συνέλευσης έγινε η πρώτη συνεδρία του νέου 17μελούς Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο έχει καταρτιστεί σε σώμα και στη συνέχεια εξέλεξε το προεδρείο του συνδέσμου.

Νέος πρόεδρος του συνδέσμου αναλαμβάνει για τα επόμενα 2 χρόνια, ο κ. Πάνος Τσιολής, μέχρι πρότινος Οργανωτικός Γραμματέας του συνδέσμου. Ο κ. Τσιολής διαδέχεται τον κ. Κυριάκο Ανδρέου μετά από 6 χρόνια στην προεδρία του συνδέσμου ενώ αλλαγές έγιναν και σε άλλες θέσεις του προεδρείου.

Το νέο προεδρείο για την περίοδο 2024-25 είναι:

  • Πάνος Τσιολής – Πρόεδρος
  • Γιάννος Συρίμης – Αντιπρόεδρος
  • Μαρία Καπαρή – Γραμματέας
  • Καλλής Νικόλας – Οργανωτικός Γραμματέας
  • Λεωνίδας Θεοδοσίου – Ταμίας

Τα υπόλοιπα 12 μέλη του διοικητικού συμβουλίου:

  • Αντρη Κονιζιδου
  • Γιώργος Λιολης
  • Γεωργία Ιωαννου
  • Λύσανδρος Μαρκιδης
  • Αντίγονος Θεοδώρου
  • Φάνος Βακανάς
  • Ανδρέας Παπακυπριανού
  • Αγγελική Πρίγκηπα
  • Γεωργίου Παναγιώτης
  • Ανθίμου Άνθιμος
  • Ξιούρουππας Μηνάς
  • Παντελής Σωκράτους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.