1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Μπαράζ εξαγορών μεταξύ των NN Group, Generali και Metlife

Μπαράζ εξαγορών μεταξύ των NN Group, Generali και Metlife

Μπαράζ εξαγορών μεταξύ των NN Group, Generali και Metlife
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της πώλησης του μέχρι πρότινος βραχίονα της MetLife στην Πολωνία, από το ΝΝ Group στην Assicurazioni Generali SpA, τον οποίον ο Ολλανδικός όμιλος είχε εξαγοράσει τον Απρίλιο του 2022. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΝΝ Group, το χαρτοφυλάκιο της MetLife Πολωνίας ανέρχεται σε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ΝΝ Group υπογραμμίζει ότι “η απόφαση για αποεπένδυση ελήφθη μετά από αναθεώρηση των στρατηγικών επιλογών της NN για τις συνταξιοδοτικές εργασίες της πρώην MetLife στην Πολωνία.”

Η συναλλαγή, όπως τονίζει η εταιρεία, δεν θα επηρεάσει την υπάρχουσα συνταξιοδοτική δραστηριότητα της Nationale-Nederlanden Poland, η οποία παραμένει ηγέτης της αγοράς στην πολωνική αγορά συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των δραστηριοτήτων της MetLife της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την πώληση του βραχίονα της MetLife στην Ελλάδα στο ΝΝ Group.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Ολλανδικού ομίλου αναφέρει:

“Ο όμιλος NN Group ανακοινώνει σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Generali για την πώληση των συνταξιοδοτικών εργασιών της πρώην MetLife στην Πολωνία.

Οι συνταξιοδοτικές εργασίες αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που εξαγόρασε ο όμιλος ΝΝ από τη MetLife στην Πολωνία, τον Απρίλιο του 2022. Ο συνταξιοδοτικός κλάδος έχει περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση.

Η απόφαση για αποεπένδυση ελήφθη μετά από αναθεώρηση των στρατηγικών επιλογών της NN για τις συνταξιοδοτικές εργασίες της πρώην MetLife στην Πολωνία. Η συναλλαγή δεν επηρεάζει την υπάρχουσα συνταξιοδοτική δραστηριότητα της Nationale-Nederlanden Poland, η οποία παραμένει ηγέτης της αγοράς στην πολωνική αγορά συντάξεων.

Η πώληση αναμένεται να έχει ασήμαντη επίδραση στη δημιουργία κεφαλαίου και στα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου NN.

Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023″.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.