1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Μείωση στις άδειες οικοδομής τον Ιούνιο – Ποια η κατάσταση το...

Μείωση στις άδειες οικοδομής τον Ιούνιο – Ποια η κατάσταση το 1ο εξάμηνο;

Μείωση στις άδειες οικοδομής τον Ιούνιο – Ποια η κατάσταση το 1ο εξάμηνο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στις 626 ανήλθαν οι άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Ιούνιο 2022 σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας, η συνολική αξία των αδειών αυτών έφτασε τα €220.057 εκατομμύρια με το συνολικό εμβαδό να φτάνει τα 202,079 τετραγωνικά μέτρα ενώ προβλέπεται να ανεγερθούν 1.146 οικιστικές μονάδες.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022, εκδόθηκαν 3.898 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 3.990 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 2,3%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 9,1% και το συνολικό εμβαδόν κατά 12,4% ενώ ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 5,0%.

Σημειώνεται πως οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Δείτε πιο κάτω τους σχετικούς πίνακες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.