1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Λεμεσός: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τεράστιες ζημιές χθες βράδυ

Λεμεσός: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τεράστιες ζημιές χθες βράδυ

Λεμεσός: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τεράστιες ζημιές χθες βράδυ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σωρεία προβλημάτων και ζημιών προκάλεσε η κακοκαιρία στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, να κλείσουν δρόμοι, ενώ το δημοτικό σχολείο Γερμασόγειας και το ιδιωτικό σχολείο Foley’s school αναμένεται να παραμείνουν κλειστά για σήμερα. Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή της Γερμασόγειας, με αποτέλεσμα να πέσει γερανός, να αποκοπούν δέντρα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε σπίτια. Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρμόδιες Αρχές, όπως κι ο έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Στο μεταξύ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από τις 3.20 τα ξημερώματα περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, στις 3.20 το πρωί ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης της ΑΗΚ επηρεάζονται περιοχές Γερμασόγεια, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος του Αγίου Αθανασίου, μέρος της Παρεκκλησιάς και μέρος του Ακρωτηρίου το οποίο ωστόσο αναμένεται σύντομα να επανέλθει.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί ξεριζωμένοι πάσσαλοι της ΑΗΚ, πολλές κομμένες γραμμές και μετασχηματιστές. Σημείωσε ότι η επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα πάρει χρόνο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

«Η ζημιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επι ποδός από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατό συντομότερη επιδιόρθωσης των ζημιών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης», ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι η ΑΗΚ ζητά την κατανόηση του κόσμου.

Στο μεταξύ λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τη Γερμασόγεια και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας, λόγω λάσπης, οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας, Σπιτάλη – Φασούλας, Φασούλας – Λεμεσού και Αψιού – Μαθηκολώνης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισιθητικές αλυσίδες.

Αναφέρεται τέλος ότι, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, μέχρι την οδό Αριάδνης (δρόμος Κ-Cineplex), είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω αποκοπής και πτώσης δέντρων.

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.