1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Και η Munich Re διακόπτει νέες δραστηριότητες σε Ρωσία και Λευκορωσία

Και η Munich Re διακόπτει νέες δραστηριότητες σε Ρωσία και Λευκορωσία

Και η Munich Re διακόπτει νέες δραστηριότητες σε Ρωσία και Λευκορωσία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία παρά τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, και με κολοσσούς του ασφαλιστικού κλάδου να έχουν ανακοινώσει ήδη είτε την αποχώρηση τους από την Ρωσική αγορά είτε την παύση των δραστηριοτήτων τους, άλλη μία εταιρεία πήρε παρόμοιες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα ο Γερμανικός κολοσσός αντασφάλισης Munich Re έχει προστεθεί στον όλο και αυξανόμενο κατάλογο ασφαλιστών που έχουν αναστείλει νέες δραστηριότητες ή δεν ανανεώνουν υφιστάμενες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Σε δήλωσή του, ο Γιόακιμ Γουένινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Munich Re, ανέφερε ότι η εταιρεία καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στηρίζει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

“Η Munich Re πιστεύει σε έναν ειρηνικό και δημοκρατικό κόσμο. Η εισβολή της Ρωσίας είναι μια πράξη αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο. Η προσπάθεια να τεθεί το δίκαιο των ισχυρότερων υπεράνω του διεθνούς δικαίου είναι εντελώς απαράδεκτη”, δήλωσε ο Βένινγκ. “Στηρίζουμε πλήρως τις κυρώσεις που έχουν ληφθεί από τον Δυτικό κόσμο που μοιράζετε κοινές αξίες παρότι γνωρίζουμε ότι δεν θα παραμείνουν χωρίς συνέπειες οι οικονομίες μας”.

Η Munich Re σχεδιάζει επίσης να σταματήσει τις επενδύσεις στην περιοχή και θα προβεί σε εξαιρέσεις από αυτόν τον κανόνα μόνο εάν η αναστολή των εργασιών επηρεάσει αρνητικά πρόσωπα ή εταιρείες που χρήζουν προστασίας.

Στη θέση των επιχειρήσεων που έχουν διακοπεί, η Munich Re θα συγκεντρώσει την ανθρωπιστική βοήθεια σε χιλιάδες από τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες πολέμου μέσω δωρεών σε διεθνείς οργανισμούς όπως η Save the Children, ο Ερυθρός Σταυρός και το SOS Kinderdörfer.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.