1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Προτείνει βελτιώσεις για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή (ViDA)!

Insurance Europe: Προτείνει βελτιώσεις για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή (ViDA)!

Insurance Europe: Προτείνει βελτιώσεις για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή (ViDA)!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe ανταποκρίθηκε σε διαβούλευση που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις προτάσεις της για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή (ViDA).

Οι Ευρωπαίοι (αντ)ασφαλιστές χαιρετίζουν τους στόχους της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της απάτης που σχετίζεται με τον ΦΠΑ, τη βελτίωση της εναρμόνισης και τη διασφάλιση ότι οι κανόνες είναι κατάλληλοι για την ψηφιακή οικονομία.

Ωστόσο, αρκετές πτυχές των προτάσεων της Επιτροπής απαιτούν βελτιώσεις προκειμένου να αποφευχθεί η περιττή αναστάτωση για τις (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες.

Για παράδειγμα:

  • Η προτεινόμενη διαγραφή των συνοπτικών τιμολογίων θα πρέπει να καταργηθεί. Τα συνοπτικά τιμολόγια χρησιμοποιούνται συνήθως από τις (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες και η διαγραφή τους θα προκαλούσε σημαντική αναστάτωση στις επιχειρήσεις.
  • Το προτεινόμενο διήμερο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων και τις απαιτήσεις ψηφιακής υποβολής εκθέσεων είναι υπερβολικά αυστηρό, όχι μόνο για την έκδοση του τιμολογίου, αλλά και για τον έλεγχο – και την κοινοποίηση – πιθανών αναντιστοιχιών.
  • Υπάρχει ανάγκη διεξοδικής εκτίμησης σχετικά με τις επιπτώσεις των προτεινόμενων απαιτήσεων στις εταιρείες.
  • Το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή νέων απαιτήσεων θα πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικό.
  • Οι πληροφορίες που ζητούνται στις νέες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων θα πρέπει να περιορίζονται σε εκείνες που είναι απολύτως αναγκαίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων απάτης στον τομέα του ΦΠΑ.
  • Οι κανόνες ViDA θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι οι συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών που εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των ισχυουσών απαιτήσεων ΦΠΑ και υποβολής εκθέσεων εξαιρούνται επίσης από το πεδίο εφαρμογής των νέων προτάσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Δείτε ολόκληρη την απάντηση της Insurance Europe εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.