1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Munich Re σταματά την ασφάλιση του Nord Stream 2 εν...

Η Munich Re σταματά την ασφάλιση του Nord Stream 2 εν μέσω απειλών κυρώσεων

Η Munich Re σταματά την ασφάλιση του Nord Stream 2 εν μέσω απειλών κυρώσεων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια θυγατρική της γερμανικής Munich Re δεν θα ασφαλίζει πλέον τον αγωγό Nord Stream 2 από τη Ρωσία προς την Ευρώπη εν μέσω του φόβου για κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με κυρώσεις κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που υποστηρίζουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Zurich Insurance Group αποχώρησε τον περασμένο μήνα.


«Η Munich Re Syndicate εξέδωσε την ειδοποίηση τερματισμού της Nord Stream 2», είπε εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Τρίτη, αναφερόμενος στη θυγατρική της εταιρείας.


Η Munich Re αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο αγωγός έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 90% και η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ρωσίας, Gazprom, και οι δυτικοί εταίροι της ελπίζουν να τον ολοκληρώσουν φέτος. Μεγάλο μέρος της υπόλοιπης δουλειάς είναι δύσκολη και σε βαθιά νερά ανοιχτά της Δανίας.


Ο Nord Stream 2 αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Munich Re, αλλά είπε ότι εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες από κυρώσεις τις οποίες «περιέγραψαν ως αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και παρέμβαση στην κυριαρχία της ενεργειακής πολιτικής».

Πηγή: NEXTDEAL

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.