1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Κεντρική Τράπεζα Σαουδικής Αραβίας συντάσσει νέους κανονισμούς για τον insurtech...

Η Κεντρική Τράπεζα Σαουδικής Αραβίας συντάσσει νέους κανονισμούς για τον insurtech κλάδο

Η Κεντρική Τράπεζα Σαουδικής Αραβίας συντάσσει νέους κανονισμούς για τον insurtech κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Κεντρική Τράπεζα Σαουδικής Αραβίας έχει δημοσιεύσει ένα νέο σύνολο αρχικών κανονισμών σχετικά με την λειτουργία του insurtech κλάδου στην χώρα. Οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν στην διασφάλιση των δικαιωμάτων τόσο των εταιρειών αλλά και των πελατών.

Η τράπεζα δηλώνει ότι οι συγκεκριμένοι κανονισμοί σχεδιάστηκαν για να επιτρέψουν στις insurtech επιχειρήσεις να δουλεύουν σε ένα κανονιστικό πλαίσιο το οποίο θα χαρακτηρίζεται από την ευελιξία, την δέσμευση, την καινοτομία και την περιεκτικότητα των βασικών αρχών των οργανισμών.

Όπως εξηγεί η τράπεζα «τέτοιοι κανονισμοί διασφαλίζουν την προστασία των πελατών στις insurtech εταιρείες και ενθαρρύνουν τον δίκαιο ανταγωνισμό στην παροχή τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, για την σταθεροποίηση, την εδραίωση και την ανάπτυξη του κλάδου»

Οι κανονισμοί εστιάζουν σε αρκετούς πυλώνες όπως διατάξεις για την συμμετοχή, την αδειοδότηση και τις υποχρεώσεις των τεχνοκρατών σε διάφορα επίπεδα. Ακόμη περιλαμβάνουν γενικούς κανόνες σχετικά με την επιχειρηματική συμπεριφορά όπως η διατήρηση των δικαιωμάτων των πελατών, ο έλεγχος και η επίβλεψη.

Η Κεντρική Τράπεζα Σαουδικής Αραβίας έχει καλέσει τον δημόσιο τομέα και την αντασφαλιστική βιομηχανία να μοιραστούν εντός ενός μήνα την δική τους οπτική για τους προτεινόμενους κανονισμούς, πριν ανακοινώσει και εφαρμόσει τους τελικούς κανονισμούς.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.