1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Insurance Europe καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιήσει τη συμφωνία...

Η Insurance Europe καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιήσει τη συμφωνία για τη Φερεγγυότητα ΙΙ

Η Insurance Europe καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιήσει τη συμφωνία για τη Φερεγγυότητα ΙΙ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe συνέταξε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά οι τεχνικές διαπραγματεύσεις της αναθεώρησης του Solvency II της ΕΕ να παραμείνουν ευθυγραμμισμένες με την πολιτική συμφωνία και τους στόχους της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή, τη χρηματοδότηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, την Ένωση Κεφαλαιαγορών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Η επιστολή εστάλη στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Dombrovski και στον Επίτροπο κ. McGuinness, λίγο πριν η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής για τις τράπεζες, τις πληρωμές και τις ασφάλειες πραγματοποιήσει την πρώτη σειρά τεχνικών συνομιλιών στις 15 Μαΐου.

Η Insurance Europe προειδοποιεί ότι εάν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις επιπέδου 2 απομακρυνθούν από τους στόχους της εν λόγω συμφωνίας, αυτό θα “υπονομεύσει την ικανότητα του κλάδου να συμβάλει” στους ευρύτερους στόχους της πολιτικής της ΕΕ.

Η Insurance Europe σημειώνει ότι ανησυχεί επειδή οι λεπτομέρειες αυτές θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό του αντίκτυπου και των οφελών της αναθεώρησης.

“Για παράδειγμα, ο ασφαλιστικός κλάδος επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον περιορισμό των επιπτώσεων του αντίκτυπου των αλλαγών στη διόρθωση κινδύνου – ένα βασικό στοιχείο της προσαρμογής στην αστάθεια που προστατεύει τις ασφαλιστικές εταιρείες από την περιττή αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών”, δήλωσε η Insurance Europe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Insurance Europe προς IAIS: Ολοκληρώστε το ICS χωρίς επιπλέον δεδομένα!

Η Insurance Europe κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για να τηρήσει τις υποσχέσεις της για μείωση του φόρτου υποβολής εκθέσεων κατά 25%, ο οποίος εμποδίζει την καινοτομία και τις επενδύσεις.

Η Insurance Europe εξήγησε στην επιστολή της ότι είναι “πολύ σημαντικό” να γίνει σωστά αυτή, καθώς και άλλες βασικές βαθμονομήσεις, όπως αυτές που αφορούν την προεκβολή των επιτοκίων χωρίς κίνδυνο και το περιθώριο κινδύνου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.